Justice ordförande Hannes Mårtensson

”Vi satsar alltid på vinst”

Nästa vecka intar Dreamhack Jönköping. Högskolans egna e-sportlag, Justice, kommer vara där och tävla med två lag. Ett lag i Counter-strike och ett lag i League of legends.
-Ambitionen är alltid att vinna, men realistiskt tror jag att vi kommer att hamna topp fyra, säger Justice Vice ordförande Hannes Mårtensson.

Det var i oktober förra året som Justice startades. Från början var det bara styrelsen på 13 personer som var medlemmar, men antalet deltagare ökade drastiskt.

-Det blev en explosion i början. Vi gick från att endast bestå av styrelsen till över 100 medlemmar. Det har funnits några intresseföreningar innan men inte någon riktig e-sportförening. Därmed var det också vi som startade Sveriges första e-sportförening för studenter, säger Mårtensson.

På Dreamhack har Justice ett tätt samarbete med högskolan.

-Högskolan har varit på Dreamhack varje år och när vi startade blev det ett naturligt samarbete mellan oss. De vill synas där och det vill vi också.

Varje år har Justice uttagningar till deras A-lag där helt enkelt de bästa spelarna kommer med. Det är också dem som du kan se tävla på Dreamhack nästa vecka.

-Vi är en förening som strävar efter att vara bäst. Och därför måste vi också ha en professionell ton. Vi har ett lag för Leage of legends och ett lag för Counter-strike med och tävlar. De kommer att sitta rygg mot rygg och vi kommer att ha stora rollups och banners så man ser vart vi sitter.

Den spelaren som varit med längst i Justice CS-lag är André ”Greven” Wilhelmsson och är en spelare man borde hålla ett extra öga på. I Leauge of legends-laget är det shotcallern Adam ”Psycho Atlas” Andersson som motståndarna borde akta sig för.

-Greven ska man verkligen se upp för. Han kan verkligen göra allt. Adam har varit professionell streamer i Belgien och helt enkelt levt på det. Sedan är såklart alla väldigt duktiga. Annars hade dem inte varit med, säger Mårtensson.

Justice satsar alltid på vinst men i år är det ett hårt motstånd.

– Såklart har vi alltid ambitionerna att vinna. De är dock inte så realistiskt den här gången. Där emot så tror jag att vi kommer att komma topp fyra, säger Mårtensson.

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.