Vi rättar till varandras kronor!

Nu hyllar vi varandra!

Den 8 mars är inte vilken dag som helst, utan det är Internationella Kvinnodagen. Den dag kvinnor världen över plockas fram ur mörkret och placeras på en piedestal. Men på både gott och ont. Det ska inte behövas en speciell dag på året för att kvinnor ska hyllas, prisas och ses upp till! Även om vi jämför historieböckerna med nutiden och ser hur långt vi kommit, så har världen fortfarande en lång väg kvar att gå, hand i hand med alla våra fantastiskt starka kvinnor.

Så se dig omkring lite extra idag. Män som kvinnor, pojkar som flickor. Se dig omkring och lägg märke till alla starka själar du har i ditt liv. Öppna ögonen för mamma, syster, kompis, och flickvän. Se dina kolleger, chefer och politiker. Vart vi än vänder oss för att titta så står det en fantastisk kvinna just där. Idag hyllar vi ALLA kvinnor! Idag stöttar vi de starka och hjälper de svaga att nå dit de också. Alla kvinnor, världen över, förtjänar att ses och höras tack vare just den hon är!
Idag rättar vi till varandras kronor och marscherar tillsammans mot en ännu ljusare framtid!

 

Amanda Ahlin

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.