Andreas Soteriou och Adrien Mathieu

”Vi har fokuserat på wow-känslan”

Det var året 2011 som JSA startade Winter Banquetten, som nu har blivit en årlig tradition. Imorgon kommer flera studenter klä upp sig för bal och inta stugan i Stadsparken.  

-Tidigare har vi varit på ställen som folk känner till. Stugan är helt ny för oss, säger en av de ansvariga Andreas Soteriou.

Både Andreas Soteriou och Adrien Mathieu läser just nu deras master på jibs och kände att de ville engagera sig i något under deras sista år.

-Vi pratade under insparken om att vi var sugna på att vara involverade i någonting. Jag har varit rätt dålig på det och kände att det var dags nu, säger Soteriou.

Visionen var att göra banketten lite större och lite bättre än vad det varit tidigare.

-Vi känner att vi har satt den på kartan då vi sålde ut alla biljetter på en timme och alla pratar om den.

Det var 2011 som Winter banquet startade från början och har nu blivit en tradition.

-Huvudsponsorerna Deloitte var det som startade banketten från början. Det var för att studenterna skulle få en chans att mingla med företaget utanför den vanliga skolmiljön. Sedan var förmodligen idén också att avsluta terminen på ett bra sätt, säger Mathieu.

Årets bankett kommer var lite större och lite bättre än tidigare år enligt killarna. Tidigare har fokus legat på att pressa priserna. Men i år är konceptet annorlunda.

– Vi har istället fokuserat på att verkligen få till wow-faktorn. Det ska bli riktigt bra. Vi har valt att ha premiumprodukter på eventet. Folk kommer komma till stugan för en liten nice fördrink för att sedan bli fotograferade. Vid sjutiden kommer sedan en trerättersmiddag att serveras. Efter det kommer vi att bussa ner alla till kollektivet. Det kommer bli riktigt nice. Vi vill överträffa alla förväntningar, säger Soteriou.

För att få till den riktiga vinterkänslan krävs det snö. Dock så säger prognosen att det ska bli tio plusgrader på torsdag.

-Vi har sprayflaskor och grenar som kommer skapa vinterkänslan inne i lokalen, säger Andreas medan Adrien fortsätter:

-Men det är ju bra med plusgrader då fördrinken kommer att serveras utomhus.

LIKNANDE ARTIKLAR

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.