Brutal Disco - bild på T-shirt som hänger på en bil

”Vi gör det för kärlekens skull”

Brutal Disco sätter Jönköping på den elektroniska musikkartan

Den klassiska elektroniska dansmusiken har haft en liten dipp i Sverige, men är på väg upp igen. Projektet ”Brutal Disco”, som startade i våras, har börjat sätta tonen för musikgenren i Jönköping. Imorgon (lördag) intar de Fabrikens lokaler. I DJ-båset är det Shakarchi och Stranéus som kommer att skapa magin.  

Då ett gäng i Jönköping kände att denna typ av evenemang inte fanns här, bestämde de sig för att ta saken i egna händer.

– Vi kör på lite mer renodlad glad elektronisk dansmusik. Vi har byggt upp det på house från 80-talets Chicago med lite influenser från discon. Sedan i slutet av kvällen vrider vi upp tempot och satsar mer på techno. Vi försöker vara den glada elektronisk dansklubben dit folk kommer för att just dans. Bra ljud och svenska akter som vi anser är spännande kommer stå för musiken. Vi plockar DJ:s från Stockholm, Göteborg och Malmö med namn som är på väg upp. Vi såg att det fanns ett vakuum i Jönköping då denna genre saknades, säger en av de engagerade i Brutal Disco.

På premiären i våras var det DJ-duon Mount Liberation Unlimited som stod för musiken. De två stockholmskillarna har tidigare sätts på ställen som Berghain och Dimension festival. De skapar all musik live på scenen med syntar och keyboards. Under det andra eventet var det den unga killen Ishi vu som fick ta plats.

– Ishi vu är en kille som kommer upp mer och mer. Helgen innan han var hos oss hade han en spelning i London. Så det var väldigt roligt att få hit honom.

Inför morgondagens event är det göteborgskillarna Shakarchi och Stranéus som står i DJ-båset.

– De är det mest kända DJ:sen från Göteborg inom genren just nu. Först frågade jag bara en av dem för jag trodde inte vi hade budgeten för båda. Men han hörde sedan av sig och frågade om han fick ta med sig den andra också. Vi kan inte erbjuda så mycket då det är en liten stad och väldigt lite pengar i det. Vi tar inte ut några vinster på våra event utan vi gör det för kärlekens skull. Vi lägger mycket energi själva men begär inte så mycket tillbaka. Vår önskan är bara att folk ska ge det en chans, testa och uppleva. Det är väldigt många som uppskattar Brutal Disco när de väl kommer hit.

Deras mål är att en gång i månaden ha riktigt bra elektroniska bokningar.

– Det kommer kanske inte alltid vara de största affischnamnen som kommer. Vi tar istället med dem som vi anser spelar spännande elektronisk musik och som vågar utmana. Helt enkelt de vi musikmässigt tycker är riktigt bra.

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.