Vernissage med fokus på hållbarhet

I måndags bjöd Media- och kommunikations-ettorna på HLK in till vernissage med fokus på hållbarhet. Uppgiften var att leta upp en person som gått från ett ohållbart till ett hållbart liv och med hjälp av deras berättelse skapa ett konstverk. På utställningen erbjöds allt från konstverk i Papier-maché till korta filmer som visades i små bioliknande bås.

Vid klockan 15.00 i måndags öppnades dörrarna upp till årets hållbarhetsutställning Mutatio. Ordet Mutatio betyder förändring och skulle symbolisera konstverken som stod uppe i Lilla ljushallen där utställningen tog plats, även kallad ”JU Pop-up gallery”. Under två veckor hade de 25 grupperna som ställde ut arbetat med sina konstverk i samband med kursen kultur och visuell kommunikation. Utöver konstverket hade det fått i uppgift att skapa en monter, en affisch till vernissagekatalogen som delades ut på plats, en kort text som skulle vara med i katalogen och ett pressmeddelande som skickades ut till den lokala pressen.

Hållbarhetsämnet tolkades på många olika sätt och inne på utställningen erbjöds en stor blandning av konstverk. En grupp hade till exempel valt att fotografera framsidan av en kropp för att visa på hur ätstörningar och psykisk ohälsa kan påverka sättet vi ser på oss själva. En annan grupp hade skapat en kvinnoöverkropp med ett hål vid bröstet för att symbolisera ett brustet, eller förlorat hjärta. Dessutom fanns det många grupper som valt att gestalta sin berättelse med hjälp av en film. Filmerna berörde bland annat problem som alkohol, mobbning, sjukdomar och drogmissbruk. Utställningen var väldigt varierad och erbjöd många olika sorters berättelser och gestaltningar.

 

Utställningen kommer att vara öppen fram till den 13 april. Både konstverk och film kommer att vara tillgängliga. För att se filmerna krävs en telefon med hörlurar då filmen ses genom att skanna en QR-kod. 

 

Foto: Tess Rikardsson

”Uppslukad av mörker”. Foto: Tess Rikardsson

 

Maja Ottosson 

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.