Foto: Elin Auđur Leifsdóttir Johansson

Vad är väl en modeshow på Spira?

På den underbart soliga fredagen 7 april drog våren igång på riktigt – med Spring Inspiration. Spira fylldes med glada finklädda människor, musik, drinkar och vårens spännande modekollektioner. Det var kvällen studenterna bakom eventet laddat för i ett år, och frågar du mig kunde det inte blivit bättre.

Spring Inspiration är Skandinaviens största modeshow. Den är skapad och driven av studenter på Jönköping University. I år sålde de 800 biljetterna slut på en timme. Eventet äger rum varje vår med både lokala och nationella butiker som visar upp. För varje år är det också olika teman.

– I år firar vi 20 år, vilket kommer synas i modeshowen som går under temat ”The Roaring 20s”. Det blir en kväll massa glitter och glamour, berättar Ellinor Rönnström och Cajsa Rimås, projektledare för Spring Inspiration.

Bland butikerna fanns VILA med fräscha sommarfärger och bekväma kläder som passar alla, och Carlings med deras utstickande mer edgy stil. Vi fick se sexiga underkläder från Bonatti, träningskläder från ICanIWill och massa snygg denim från G-star Raw. En fantastik blandning av kläder och en underbar blandning av olika modeller, med många olika utseenden.

– Vi har femtio modeller, så det är väldigt mycket modeller. Det är både tjejer och killar som kommer gå. Det är blandat med studenter och inte, för vi hade en öppen casting den sista januari. Vi hade över hundra sökande, både från Jönköpingstrakten, från skolan och från andra städer, säger Ellinor Rönnström glatt.

Förutom butikerna visades också tre designmärken upp. Another Kind of Denim, skapat av två killar med framför allt herrkläder, men som också börjat arbeta med denim för tjejer. De bjöd på en vågad show, med mycket naket, rockig musik och avslappnat jeansmode.

Another Kind of Denim
Another Kind of Denim

ISA Fashions kollektion bestod av vackra formella klänningar. Alla i våriga färger och fulla med detaljer. Trots att det var exklusivt klänningar, hade hon en fantastisk variation mellan långa och korta, med färger, glitter och spets.

ISA Fashion
ISA Fashion

Showen fick en storslagen avslutning med Rebecca Lazorns drömska klänningar. De var vackra, feminina och sexiga på samma gång. Flera gjorda av skirt, transparent tyg och täckta med detaljerade blommor och fjärilar. Vi satt som förtrollade när modellerna gick barfota in med hennes sagolika kreationer.

Rebecca Lazorn
Rebecca Lazorn

Mellan de olika kollektionerna underhölls vi dessutom av sång från Idol-tvåan Amanda Winberg, som såg ut att njuta av att sjunga och kunde inte låta bli att le när publiken jublade till hennes dans. Vi fick också jubla till eldshow med United Fire Duo och dans i 20-tals anda.

– Vårt team är 24 personer. Vi två och sex team. Projektledarna kommer från JIBS, sen får alla söka. Vi har i år med personer från Hälso och HLK, blandat från olika år, förklarar Cajsa Rimås. Det är så roligt att lära känna många människor som man inte träffat annars.

– Det är ett väldigt kul projekt att jobba tillsammans med. I september sökte man om att vara med i teamet och vi två tillsattes i maj förra året. Det är kul att se projektledarnas olika tolkningar varje år, det ska vara en modeshow men sen får man ta sig an det som man vill, fortsätter Ellinor Rönnström.

Ellinor Rönnström och Cajsa Rimås, projektledare för Spring Inspiration
Ellinor Rönnström och Cajsa Rimås

Kommentarer

Fler nyheter

Jönköping största tenta- och halloweenfest

pilLit och OPA bjuder in till en storartad halloweenfest på söndag!

Vad händer i veckan? | 42

pilVi ser till att du inte missar något i veckan!
Kollektivets nya projektledare

Välkomna hem till Kollektivet!

pilPå fredag slår Kollektivet upp portarna för årets minnesvärda premiärkväll! Festkonceptets nya projektledare berättar om sina planer och förväntningar inför året.
Student Life Fair

Studentlivsmässan med något för alla!

pilIgår tog den årliga Student Life Fair plats i Campus Arena. Massa studenter, gamla som nya, passade på att mingla med skolans föreningar.

Insparken – en överlevnadsguide

pilInsparken är en av de roligaste veckorna på året. Här är mina tips för att få den ultimata insparksveckan, utan att behöva återhämta sig i en månad efteråt.

Vad är väl en modeshow på Spira?

pilVi var på Spring Inspiration - och det var helt fantastiskt!
Husqvarna AB på besök hos JU Solar Team

Storföretaget Husqvarna satsar på JU Solar Team

pilJU Solar Team gör stora framsteg med bilbygget och med ett av Sveriges största aktiebolag som sponsor.

Hon är den nya chefredaktören för Studenten JKPG

pilDet är nu dags för ett generationsskifte. Här är Studenten JKPG:s nya chefredaktör.

”Jag gillar när texterna är som filmer och man kan kliva in i en värld”

pilTomas Andersson Wij besökte Kultur på Kampus. Ikväll spelar han för fullsatta stolar på Jönköping teater.

Älskar du kaffe? Missa inte kaffefesten på Spira

pilJust nu tävlar Sveriges bästa på kaffe om platser i VM-laget. Skynda till Spira och passa på att provsmaka!

En vecka – 13 konstnärer

pilJust nu är affärer i city fyllda med konstverk av lokala konstnärer. En vecka för den som gillar konst eller vill tävla om fina priser.

”Jag försöker hitta personer som min mormor skulle reagera på”

pilSpring inspiration fick hjälp av modellagenturen MIKA i urvalet av modeller

Kollektivet kickar loss våren med Skam-quiz

pilPå fredag drar Kollektivet igång igen och de kickar igång våren med ett skam-quiz!
Temabild: träning

Nytt år – nya möjligheter

pilNytt år, nya löften! Här får du tipsen som får dig att hålla dem.

Justice levde upp till förväntningarna

pil"Vårt LoL-lag visade på hög skicklighet och fantastik lagkemi"