Foto: Elin Auđur Leifsdóttir Johansson

Vad är väl en modeshow på Spira?

På den underbart soliga fredagen 7 april drog våren igång på riktigt – med Spring Inspiration. Spira fylldes med glada finklädda människor, musik, drinkar och vårens spännande modekollektioner. Det var kvällen studenterna bakom eventet laddat för i ett år, och frågar du mig kunde det inte blivit bättre.

Spring Inspiration är Skandinaviens största modeshow. Den är skapad och driven av studenter på Jönköping University. I år sålde de 800 biljetterna slut på en timme. Eventet äger rum varje vår med både lokala och nationella butiker som visar upp. För varje år är det också olika teman.

– I år firar vi 20 år, vilket kommer synas i modeshowen som går under temat ”The Roaring 20s”. Det blir en kväll massa glitter och glamour, berättar Ellinor Rönnström och Cajsa Rimås, projektledare för Spring Inspiration.

Bland butikerna fanns VILA med fräscha sommarfärger och bekväma kläder som passar alla, och Carlings med deras utstickande mer edgy stil. Vi fick se sexiga underkläder från Bonatti, träningskläder från ICanIWill och massa snygg denim från G-star Raw. En fantastik blandning av kläder och en underbar blandning av olika modeller, med många olika utseenden.

– Vi har femtio modeller, så det är väldigt mycket modeller. Det är både tjejer och killar som kommer gå. Det är blandat med studenter och inte, för vi hade en öppen casting den sista januari. Vi hade över hundra sökande, både från Jönköpingstrakten, från skolan och från andra städer, säger Ellinor Rönnström glatt.

Förutom butikerna visades också tre designmärken upp. Another Kind of Denim, skapat av två killar med framför allt herrkläder, men som också börjat arbeta med denim för tjejer. De bjöd på en vågad show, med mycket naket, rockig musik och avslappnat jeansmode.

Another Kind of Denim
Another Kind of Denim

ISA Fashions kollektion bestod av vackra formella klänningar. Alla i våriga färger och fulla med detaljer. Trots att det var exklusivt klänningar, hade hon en fantastisk variation mellan långa och korta, med färger, glitter och spets.

ISA Fashion
ISA Fashion

Showen fick en storslagen avslutning med Rebecca Lazorns drömska klänningar. De var vackra, feminina och sexiga på samma gång. Flera gjorda av skirt, transparent tyg och täckta med detaljerade blommor och fjärilar. Vi satt som förtrollade när modellerna gick barfota in med hennes sagolika kreationer.

Rebecca Lazorn
Rebecca Lazorn

Mellan de olika kollektionerna underhölls vi dessutom av sång från Idol-tvåan Amanda Winberg, som såg ut att njuta av att sjunga och kunde inte låta bli att le när publiken jublade till hennes dans. Vi fick också jubla till eldshow med United Fire Duo och dans i 20-tals anda.

– Vårt team är 24 personer. Vi två och sex team. Projektledarna kommer från JIBS, sen får alla söka. Vi har i år med personer från Hälso och HLK, blandat från olika år, förklarar Cajsa Rimås. Det är så roligt att lära känna många människor som man inte träffat annars.

– Det är ett väldigt kul projekt att jobba tillsammans med. I september sökte man om att vara med i teamet och vi två tillsattes i maj förra året. Det är kul att se projektledarnas olika tolkningar varje år, det ska vara en modeshow men sen får man ta sig an det som man vill, fortsätter Ellinor Rönnström.

Ellinor Rönnström och Cajsa Rimås, projektledare för Spring Inspiration
Ellinor Rönnström och Cajsa Rimås

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.