Svart fredag med röda prislappar

På fredag är det Black Friday, vilket innebär en extra bra shoppingdag för studenter som vill unna sig lite extra. För andra året i rad deltar Jönköping City i den amerikanska shoppingtraditionen och i år är även A6 med på noterna. Studenten JKPG har intervjuat Simon Staflund, eventkoordinator på Jönköping City för att få reda på lite mer om fredagens evenemang. 

Dagen efter Thanksgiving, alltså fjärde fredagen i november sänker butikerna priserna för en dag som startskottet på julhandeln. I USA är många lediga från jobb och skola och köar innan affärerna öppnar extra tidigt på morgonen.

Efter förra årets succé i Jönköping City ser Simon Staflund fram emot fredagens tillställning.

– Förra året gick evenemanget så pass bra att flera butiker slog försäljningsrekord. För mig blir det garanterat shopping!

Denna gången vill de förbättra ytterligare och satsar dessutom på längre öppettider från klockan sju med flera bra frukost- och luncherbjudanden. Antalet verksamheter som är med på eventet har också ökat från drygt 70 stycken förra året till hela 86 stycken i år.

För att planera fredagens inköp i city får vi dock vänta lite till. Erbjudandena släpps inte förrän kvällen innan, närmare bestämt klockan 19 efter att affärerna stängt. Vi hoppas att det är värt väntan.

– Det blir generellt starka och attraktiva erbjudanden, avslöjar Simon.

I år är inte city ensamma om ett Black Friday-evenemang. Även A6 center har hakat på den amerikanska shoppingtraditionen och för de som vill spendera sin fredag där kan redan nu kika på deras hemsida. A6 släppte nämligen Black Friday-erbjudandena redan under tisdagsmorgonen, med undantag för en handfull butiker som avslöjas på torsdag.

Emma Jakobsson

emja@live.se

Visste du att…

Namnet Black Friday kommer från att i äldre räknesystem gick butikernas siffror från rött för förlust till svart för vinst.

I Norden har fenomenet spridit sig från 2013 då de större butikskedjorna började sänka priserna.

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.