Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

Feministiska kommunikationsbyrån från Stockholm besöker Jönköping University för att föreläsa om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt. Kommunikationsstudenterna Josefin Hagvall och Lydia Hallén bjuder in till lunchföreläsningen Femkom på HLK den 14 november klockan 12:00.

Feministiska Kommunikationsbyrån är en unik byrå med nio anställda som fokuserar på att leverera kommunikation som utgår ifrån feministiska och normkritiska strategier. Lina Forsgren jobbar som art director och kommer att föreläsa om feminism, hur man kommunicerar feministiskt men också om icke-feministisk kommunikation.

Josefin och Lydia läser andra året på medie- och kommunikationsprogrammet och brinner för att kommunicera jämställt. De vill inspirera andra studenter att bli mer medvetna om normkritistk kommunikation och intresset för Femkom föreläsningen har varit stort. Redan under första dagen som eventet publicerades på Facebook hade cirka 130 personer anmält sitt intresse. Josefin och Lydia hoppas att föreläsningen kommer att engagera både studenter och personal på högskolan att lyfta och uppmärksamma feministisk kommunikation.

Johanna Jingnäs

Kommentarer

Fler nyheter

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.

E-sporten på bättringsväg med långt kvar