Husqvarna AB på besök hos JU Solar Team

Storföretaget Husqvarna satsar på JU Solar Team

JU Solar Team gör nu stora framsteg både med bilbygget och med sponsorer. I fredags hade de besök av sin nya sponsor, Husqvarna AB, för rundtur i verkstan och diskussioner om framtiden.

JU Solar Team består av studenter från olika utbildningar på Jönköping University. De bygger tillsammans en bil helt driven av solkraft, som i oktober ska tävla i Bridgestone World Solar Challenge i Australien – världens största tävling för soldrivna bilar.

För att fira samarbetet med Husqvarna AB som är ett av Sveriges största aktiebolag, bjöd JU Solar Team in deras vice VD Eric Stegemyr, samt Anders Bengtsson och Sören Kahl för att prata om framtiden, projektet och självklart visa framstegen som görs på solbilen. Husqvarna är nu teamets största kontantsponsor och en stor hjälp på vägen.

Matilda Ekman, som studerar till civilekonom på JIBS och är ansvarig för sponsorer och event i JU Solar Team, berättar om arbetet med solbilen.

– Vi har haft många positiva framsteg den senaste tiden. Stora delar av bilen är färdiga, och så har många nya sponsorer hoppat på också, vilket är jättekul. Både för skolan och för att de studenter som är med kan knyta kontakter med stora bolag.

Med mer sponsorer och mer hjälp på vägen kan teamet bygga en bättre bil och den senaste tiden har många företag i Jönköping varit intresserade. Projektet har under åren växt och teamet blivit större.

– Det är också första gången vi har en managementdel i projektet och det försöker vi få ut ännu mer i skolorna; att alla kan söka och att det inte bara är ingenjörer. Vi är fyra från JIBS och en tjej från HLK, så vi har täckt alla skolorna förutom Hälso, och det är ju lite synd, säger Matilda Ekman.

Nu går teamet in i en hektisk period och nästa stora stopp för solbilen blir Bil- och Motormässan på Elmia i påsk. Imorgon, den 5 april, kan ni också träffa dem på Kultur på Campus där de berättar om bilen och vägen till Australien.

Husqvarna AB på besök hos JU Solar Team
Husqvarna AB på besök hos JU Solar Team
Husqvarna AB på besök hos JU Solar Team

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.