Grundarna till Kramfabriken

Från vänster: Isabel Stacey, Hanna Johansson

Stämningsfullt när Kramfabriken öppnar

Discokulor och mysig ljussättning i lila, rosa och blått kommer att pryda lokalen. Ur högtalarna kommer powerballader strömma som ska inspirera till allsång, gemenskap och kärlek. Det är inget mindre än det nyöppnade Kramfambriken som kommer att stå för stämningen på lördag.

Det är i APT:s gamla lokaler som evenemanget äger rum. Klubben arrangeras av de två studenterna Isabel Stacey och Hanna Johansson. Båda två läser andra året International Management på JIBS.

– Vi hade snackat ihop oss väldigt mycket om att vi ville starta något eget och nytt som skulle var väldigt annorlunda, berättar Isabel.

På Kramfabriken kommer musiken skapa stämningen. Powerballader är brett och det kommer ständigt att varvas med olika typer av dem. Det ska vara en varm känsla där det är behagligt och härligt att vara. En helt annan atmosfär än på andra klubbar.

– Dem som har upplevt AKA vet ju hur det är under ”Stad i ljus” i slutet av kvällen. Det är en speciell stämning och det är den som vi vill fånga här, säger Hanna.

Det kommer inte att vara en traditionell nattklubb, utan det är de små detaljerna som kommer att skapa känslan. Till störst del är det ljuset som kommer att förändra lokalen. Kramfabriken kommer att arrangeras en gång i månaden och stämningen måste kunna återuppbyggas gång på gång.

– Sen har vi andra idéer för vad vi kommer att göra till nästa evenemang, säger Hanna och fortsätter:
-Det är det som är så kul med det här temat. Att man kan komma på nya grejer till varje gång.

Förhoppningen är att Kramfabriken ska kunna fortsätta arrangeras så länge det går bra. Det långsiktiga målet är att arrangera evenemanget i två år till. Just till öppningskvällen är förköpsbiljetterna slutsålda, och det kommer att vara mycket folk på plats.

– Se till att komma i tid och förvänta er en magisk kväll, poängterar Isabel medan Hanna fortsätter:
– Och förvänta er kanske lite kärlek. Det är ändå musik som uppmuntrar till det.

Ellinor Lundgren

ellinormaria@hotmail.com

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.