Spring Inspirations projektledare

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

Arbetet med 2018-års upplaga av Spring Inspiration sparkar igång nu. De nya projektledarna Ottilia Clewåker och Jennifer Alfredsson har satt ihop ett starkt team och det första eventet är snart på gång.

Vad är Spring Inspiration?

– Skandinaviens största modeshow helt organiserad av studenter. Vi är ett team på 24 personer, bestående av mindre team med design, event, marknadsföring, grafisk design och modell, förklarar Jennifer.

– Förra året var det 20-års jubileum, så det har varit igång ganska länge. Det växer och växer, och vi vill bredda så mycket om möjligt. Förra året nådde projektet stora delar av Jönköping, men vi hoppas i år kunna nå även lite utanför, för att ta nästa steg, fyller Ottilia i.

Vad är er uppgift i arbetet?

– Som projektledare har vi varit tillsatta sen i maj och jobbat sedan dess. Vår uppgift är att vara spindeln i nätet och binda ihop alla bitar. Vi ska också se till att hela teamet alltid är införstådda med arbetet och får all information som behövs, berättar Ottilia.

– Sen får man ta många roliga beslut också, säger Jennifer och skrattar. Vi har ju lite första hand om till exempel vad det ska vara för tema, vart showen ska vara och artist. Vi får en ”final touch”.

Hur ser arbetet ut innan showen i vår?

– Vi kommer ha flera mindre event för att bygga upp hypen inför showen. Närmast är releasefesten 20:de november, då vi släpper vårt tema. Så det blir vårt första steg! Vi vill att folk ska veta att nu är Spring igång igen.

– I februari är det modellcasting, och efter det börjar det verkliga arbetet. Modellteamet måste hitta modeller, samtidigt som designteamet måste hitta kläder som passar modellerna, sen behöver ju eventteamet hitta musik som passar till kläderna, förklarar Jennifer.

Hur tänker ni kring val av modeller?

– Det är mer personligheten snarare än ett visst utseende som spelar roll. Jag tycker det ohälsosamma modellidealet som varit i flera årtionden är fruktansvärt. Man ska inte behöva definieras av hur smalt midjemåttet är eller hur lång man är. Alla ska kunna känna att de kan vara med, det finns kläder som passar alla, berättar Jennifer.

– Kan man gå snyggt på catwalken är det absolut ett plus, men vi kommer ha modellträning så det kan man ju lära sig med, fyller Ottilia i.

Varför blev ni intresserade av att vara projektledare?

– Jag var med i förra årets team, berättar Ottilia. I och med att jag bott i närheten av Jönköping har jag vetat om att det finns. När vi fick ansöka till olika projekt tänkte jag att det kan vara kul! Så i år tog jag nästa steg, från sponsorteamet till projektledare.

– Jag var inte med förra året, men hade vänner i varje team. Jag var nog Sping Inspirations största fan! Jag var väldigt involverad utan att egentligen vara med i projektet. Så i år tänkte jag, varför inte? säger Jennifer.

Hur var det att välja ut ett team?

– Vi hade 70 personer som sökte i år och det var mycket arbete med att sätta ihop ett team. Vi ringde runt till alla vi bestämt oss för, och det var nervöst. Vi visste ju att många vi ville ha också sökt andra projekt, förklarar Ottilia.

– Det var en jättebra dag, men gud vad jag var trött efteråt! Det var ju också några som tackade nej, och då fallerar ju ett helt team, när man tänkt vilka som passar ihop, berättar Jennifer. Vi har fått ihop ett jättebra team, nu har de varit igång i en månad ungefär.

Hur har Spring Inspiration bemötts tidigare år?

– Förra året såldes biljetterna i skolan slut på 45 minuter, och de som såldes på Spira var slut på bara någon dag. Det gick snabbt, så vill man ha en får man vara ute i god tid!

– Det är så härligt att jobba med ett projekt som redan ses så positivt. De tidigare åren har redan satt Spring Inspiration på kartan som någonting folk vill vara involverade i. Det gör ju att vår startsträcka är betydligt kortare.

Mer information om releasefesten, modellcasting mm. finns på Spring Inspirations Facebook-sida. 

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.