Poetry Slam – en intressant tävlingsform

Idag går för första gången SM i Poetry Slam av stapeln i Jönköping. Uppemot 70 poeter från hela landet samlas på Kulturhuset i Tändsticksområdet under långhelgen. 

Framför oss har vi fyra dagar fullspäckade med kultur! Det blir mästerskapstävling, musik, workshops och framträdanden av professionella poeter. Tess Rikardsson, student på HLK och scenpoet är en av de som arrangerar eventet.

– Det ska bli spännande att se vem som tar hem titeln som svensk mästare i år. Förra året blev det en rejäl kamp som var häftig att se live, säger Tess.

Men hur går en tävling i Poetry Slam till? Poeten har tre minuter på sig att framföra en egen dikt, som sedan bedöms av en slumpmässigt utvald jury från publiken. årets SM är dessutom indelat i två grenar: individuell- och lagtävling.

– Det som gör Poetry Slam så intressant är att det är en så fri tävlingsform. Det kan vara allt från humoristiska ordlekar, till tragiska personliga berättelser och politiska upprop, fortsätter Tess.

På onsdagen invigs tävlingen när sångerskan Hilma Olsson tolka kända dikter. Under hela eventet sker sedan tävlingarna på kvällstid och andra spännande aktiviteter på dagarna. På lördag möts alla poeter som gått vidare i final.

Mer information om Poetry Slam SM finns här!

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.