Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

Rutinerade Matilda Skogsberg blev under LOK:s föreningsstämma i oktober vald till ny ordförande för LOK. Den 1 januari kommer hon ta över efter Anton Esbjörnsson och hon ser väldigt mycket fram emot att få arbeta med alla drivna studenter på Högskolan för Lärande och Kommunikation (HLK).

Har du hört namnet förut? Det är inte så konstigt eftersom att det inte är första gången som Matilda är en del av LOK. Hon var tidigare sekreterare för studerandeföreningen under perioden 1 juli 2016 till 30 juni 2017. Ett år som var både roligt, lärorikt och gav henne mersmak att vilja engagera sig mer inom högskolans föreningsliv.

Hur kommer det sig att du sökte till posten som ordförande?
– En anledning är som sagt att jag efter min tid som sekreterare inte kände mig klar med föreningslivet. Jag kände att jag ville engagera mig mer. En annan anledning är att jag studerar medie- och kommunikationsvetenskap med strategisk kommunikation som inriktning och jag kände att posten som ordförande passade min utbildning. Jag är dessutom intresserad av att arbeta med samma typ av arbete som LOK:s ordförande utför i framtiden, berättar Matilda.

För dig som undrar vad LOK är, så är det HLK:s studerandeförening. LOK:s syfte är att se till att HLK:s alla studenter ska få en så bra studietid som möjligt. En stor del av LOK:s arbete innebär att se till att studenterna mår bra, har tillgång till ett rikt studiesocialt liv och att utbildningarna håller den kvalité som utlovas.

Matilda valdes in som LOK:s nya ordförande under dess föreningsstämma i oktober. Det är dock från och med den förste januari som hon kommer att ta över efter Anton Esbjörnsson och hennes mandatperiod kommer att pågå till 31 december 2018.

Vad ser du mest framemot med att vara ordförande för LOK?
– Jag ser framförallt fram emot att få arbeta med alla drivna studenter HLK, men också att fortsätta LOK:s arbete med bland annat utbildningsfrågor och likabehandling, berättar Matilda.

Att vara ordförande för LOK innebär inte bara att arbeta med bland annat med utbildningsfrågor och likabehandling. Under halva delen av sin tid som ordförande kommer Matilda även att arbeta på Studentkåren.

Vad ser du mest fram emot med att få arbeta på Studentkåren?
– Eftersom jag inte arbetat med Studentkåren tidigare har jag inte lika bra koll på deras arbete som LOK:s arbete. Men det ska bli superkul att få arbeta tillsammans med de andra på Studentkåren som kårgeneral! Jag hoppas även på att få med mig idéer och kunskap som jag kan använda mig av under mitt arbete med LOK.

Sara Bonds

Kommentarer

Fler nyheter

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.

E-sporten på bättringsväg med långt kvar