Romantik går inte alltid enligt planen…

Alla hjärtans dag är en högtid som väcker mycket känslor. Med pressen att göra dagen till något övernaturligt romantiskt och risken att inte fånga den perfekta kärleksfulla Instagram-bilden, är det lätt att glömma att dagen ska hylla kärleken. Och att romantik inte alltid går att planera.

Den 14 februari 2016 hade vi planerat en Alla hjärtans dag utöver det vanliga. Under vårt första halvår som Jönköpingsbor hade vi spanat in restaurangen Sjön, med sin oslagbara Vättern-utsikt, kändiskock och lite för dyra meny för en student. I månader hade det inte blivit av att vi gått dit, men vilken dag passar bättre än Alla hjärtans dag?

Med ett bord bokat online ett par veckor i förväg, varsitt glas vin i kroppen och finbyxorna på tog vi bussen mot stranden, redo för en kväll vi skulle minnas länge. Kvällen minns vi än, men inte för anledningarna vi trodde vi skulle. På väg mot restaurangen i den kalla februariluften konstaterar vi att det ser lite mörkt ut på insidan. ”Så romantiskt, dem har nog bara levande ljus tända!” Men dörren var låst. Det svaga ljuset som syns kommer i själva verket från nödutgångsskylten. Vi hade bokat bord på en stängd restaurang. Ett svagt minne kryper sig på, hade jag inte hört någonstans att Sjön är säsongsstängt? Något som bookatable.com tydligen inte hört talas om.

Klockan sju på Alla hjärtans dag är fel tillfälle att vända och åka hem. Någon restaurang i stan måste väl ha ett ledigt bord? Nästa buss går inte förrän om tjugo minuter, då är det lika bra att promenera för att inte frysa. Med finbyxor ämnade för att sitta inomhus och klackskor ämnade för korta promenader, sjönk humöret snabbt när alla restauranger från stranden till centrum var stängda eller fullbokade. Utan känsel kvar i benen och nära på att nöja oss med onlinepizza kliver vi in i varma El Gordo. Som värden ledsamt informerar oss är fullt. Och ut i minusgraderna går vi igen.

Då kommer vår riddare i glänsande rustning springande efter oss. Eller snarare i kockkläder. ”Vi klämmer in er! Kom, jag löser det!” Efter att ha tinat och fått in den bästa musselsoppan jag någonsin smakat, kom romantiken krypande tillbaka. Det har fortfarande inte blivit av att vi ätit på Sjön, men från och med Alla hjärtans dag 2016 bokar vi bord på det gamla hederliga sättet; offline.

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.