Det har snart blivit dags för kanske årets viktigaste och mysigaste event - Radio K Bryr Sig. Välgörenhetseventet anordnas för fjärde året i rad i förmån för Musikhjälpen. Nyfiken?

Radio K + Välgörenhet = Sant

På tisdag är det dags! Klockan 09.00 går Radio K:s medlemmar ihop för att sända radio live i 24 timmar. Evenemanget heter Radio K Bryr Sig och syftet är att samla in pengar i förmån för Musikhjälpen. Radio K:s ordförande Linnéa Andersson är otroligt taggad inför årets upplaga och med tanke på årets satsning hoppas hon att det blir det största evenemanget hittills.

För fjärde året i rad anordnas Radio K Bryr Sig i radiostudion på Högskolan för Lärande och Kommunikation. Eventet drar igång på tisdag klockan 09.00 och precis som tidigare år sker det under samma vecka som Musikhjälpen pågår. Tanken med eventet är att samla in pengar i förmån för Musikhjälpen med årets tema ”Barn är inte till salu”. Under eventet kommer bland annat Radio K:s medlemmar sända radio live i 24 timmar. Det kommer även att ske en hel del aktiviteter och happenings utanför studion.

Hur ser årets upplaga av Radio K Bryr Sig ut?

– Det kommer vara väldigt likt förra årets Radio K Bryr Sig. I år har vi däremot valt att involvera fler och satsat på att sprida evenemanget till andra skolor. Vi har till exempel involverat våra medlemmar mer med att de får bidra med auktioner och ställa upp i olika ”triggers”. För att få en större spridning av evenemanget har vi även bjudit in studerandeföreningar, sexmästerier och utskott från de andra skolorna och erbjudit dem att vara med i olika aktiviteter och även bidra med auktioner och priser. Vi har även kontakta fler sponsorer som kommer att medverka på olika sätt för att evenemanget ska bli ännu större och ännu bättre., berättar Linnéa Andersson, ordförande för Radio K.

Insamlandet sker på flera olika sätt med hjälp av bland märkesförsäljning, tävlingar, auktioner och lotterier.

Förra året samlade evenemanget in hela 18 530 kronor. Hur mycket hoppas ni på i år??

– Om vi slår förra årets insamlade mängd skulle jag bli fantastiskt glad! Det hade även varit otroligt roligt om vi samlade in över 20 000 kronor. Men, om de övriga i styrelsen får bestämma så ska vi lyckas samla in 30 000 kronor.

Vad gjorde förra årets Radio K Bryr Sig så lyckat?

– En stor anledning var på grund av dåvarande ordförande Linda Lybings och övriga styrelsens arbete. Evenemanget fick stor uppmärksamhet genom en artikel i en lokaltidning och under evenemanget så ringde självaste Kodjo från Musikhjälpen upp i livesändning. Evenemanget var med andra ord mycket mer uppmärksammat än tidigare år vilket gjorde att många fler engagerade sig i och under evenemanget

Vad ser du personligen mest fram emot årets Radio K Bryr Sig?

– Jag ser otroligt mycket fram emot själva evenemanget i sig. Men framför allt ser jag fram emot att få göra det här med den övriga styrelsen och jag är otroligt imponerad över det jobb de har lagt ner i det här, säger Linnéa stolt.

Mer information finner du på eventets Facebooksida Radio K Bryr Sig 2017

 

Sara Bonds 

Kommentarer

Fler nyheter

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.

E-sporten på bättringsväg med långt kvar