Temabild: träning

Nytt år – nya möjligheter

Ett nytt år har nyligen börjat och motivationen för att år 2017 ska bli ett fantastiskt år är på topp. Kanske är ditt nyårslöfte att träna mer eller att äta nyttigare. Oavsett vilket nyårslöfte du har är det viktigt att ha tydliga mål och att du har dem för din egen skull.

Under januari månad fylls gymmen med människor som vill börja ett nytt liv med träning och hälsosam mat. Alla har olika mål. Alltifrån att få mer energi i vardagen till att träna inför beachen 2017.

-Det är viktigt att komma ihåg att du är din egen chef. Det är du och ingen annan som bestämmer över din träning.  Det är för din egen skull som du tränar, förklarar Alexander Nilsson som är kost och träningskonsult.

För att kunna hålla sin motivation uppe och klara sina mål har Nilsson tre tips att ge:

-Det är viktigt att starta lugnt. Problemet som många gör är att de rusar in i träningen och sätter orealistiska mål. Sätt mål som passar för just dig och dina förutsättningar. Sen är det viktigt att planera. När du går till gymmet ska du ha en plan, annars är risken att du inte får ut det du ville av ditt träningspass. Avslutningsvis är det viktigt att hela tiden göra korta noteringar efter varje träningspass. Skriv om det gick bra eller dåligt, och varför det gick som det gick. Då blir det lättare att följa utvecklingen för din träning.

Om du följer dessa tre tips kommer du förhoppningsvis att nå dina mål med år 2017. Dock så är det vanligt för många att man efter ett tag börjar tappa sin motivation och det är lätt att gå in i gamla vanor igen. När halva året har gått och de mörkare årstiderna är på väg, är det viktigt att inte ge upp.

-Det är viktigt att fortsätta sätta upp delmål och ge sig själv en belöning när man når sina mål. Vad för belöning är upp till var och en. Det viktigaste är att man vill kämpa för att nå sitt delmål. Till exempelvis kan jag själv ha som delmål att jag kör stenhårt med kost och träning från måndag till lördag, och på söndagen tar jag en massage och äter något gott som belöning. På det sättet får jag ny energi till nästa vecka. Som jag sagt tidigare är du din egen chef – du bestämmer över vilka mål du vill ha och varför du vill ha dem, säger Nilsson.

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.