International Week på HLK

Möt världen på en vecka

International Week var i full gång på JU från den 7 till 11 november. Under veckan fick studenter chansen att lyssna på en föreläsning från EF, gå på en internationell sittning och självklart möta nya kulturer.

Från måndag till torsdag hölls International Week på var och en av de fyra högskolorna. På torsdagen hölls det på HLK, och här samlades studenter från alla världens hörn. Olika utbytesstudenter fanns på plats och representerade sina länder. Det gick bland annat att smaka på olika rätter och få värdefull information för kommande utbytesstudier. Marine Loontjens är utbytesstudent från Belgien och tillsammans med andra belgiska studenter berättade hon om studentlivet och visade bilder på turistmål och traditionella maträtter. De bjöd även besökare på egengjorda våfflor som var väldigt populära.

– Vi träffade många intresserade studenter och det var roligt att prata med studenter från andra länder. Det var en väldigt intressant upplevelse, säger Marine.

Marine har studerat på JU sedan augusti och berättar att det är annorlunda jämfört med studierna hemma i Leuven, men att hon absolut rekommenderar andra att prova på att åka som en utbytesstudent.

– Om du får chansen, gör det! Det kan verka väldigt tufft att lämna sitt hem, sina vänner, familjen och allt man känner till men när man väl är där, är det inte det. Du tror att du inte är redo men egentligen kan man aldrig vara redo. Upplevelsen man får när man bor utomlands kan aldrig vara en besvikelse.

Under månaderna hon tillbringat i Sverige har hon fått många nya upplevelser med nya vänner. Hon har lärt känna en ny kultur och fått anpassa sig efter den. Trots alla härliga minnen påpekar Marine att det även finns svåra saker med att flytta utomlands.

– Det svåraste enligt mig är språket. Även om man inte behöver lära sig det eftersom att alla pratar engelska, så är det ändå frustrerande att man inte förstår vad andra säger och att man inte kan delta. Att sakna sina vänner och sin familj är väldigt svårt också, men det är definitivt värt det!

Utöver att möta nya kulturer på International Week kunde studenter även gå på en inspirationsföreläsning som hölls av EF, där det pratades om tips på hur man får en internationell karriär och om fördelarna med att studera utomlands. På fredagen avslutades veckan med One World sittning som hölls av ESN Jönköping och studentkårens IAC.

LIKNANDE ARTIKLAR

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.