Mörk, unik och omöjlig att stänga av

Dark är räddningen för alla Stranger Things-älskare som söker efter en ny Netflix-serie. Med mystiska försvinnanden, parallella tidslinjer och en grotta ingen vågar gå in i, är Dark bland det bästa som Netflix släppt på länge.

Serien lyckas om och om igen med att berätta halva sanningen, för att hålla tittarna i ett konstant grepp – alltid undrandes och spekulerandet. Dark är ingen serie man ser med mobilen i handen. Med sammanflätade tidslinjer, plot-twists och ständigt förvånande karaktärsvändningar kräver serien din fulla uppmärksamhet. Men den gör också det omöjligt att inte se på avsnitt efter avsnitt. Jag var först tveksam till en serie på tyska, men vande mig förvånansvärt fort. En recension av denna serien är svår att skriva, eftersom allt som händer är spännande – och därmed är nästan allt spoilers. Jag tror detta är en serie som är bäst utan att veta något om handlingen i förväg.

Dark börjar som ett vanligt småstadsmysterium. En man begår oförklarat självmord och lämnar inget annat än ett kryptiskt brev. En liten pojke försvinner i skogen och bara några dagar senare hittas en annan pojke död på samma plats. Samtidigt fångas vårt intresse av en obehaglig grotta i anknytning till stadens kärnkraftverk. Under första säsongen utvecklas serien till att handla om något mycket större än den först verkade. I den lilla staden där alla verkar vara sammankopplade finns en mörk historia, där mystiska försvinnanden och naturkatastrofer inträffat var 33:e år.

Serien har liknats vid en vuxnare Stranger Things, med samma paranormala förhållanden och komplexa story. Men Dark har som namnet avslöjar en betydligt mörkare stil, vilket i detta fallet utan tvekan är positivt.

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.