Peter Brynolf, en av medlemmarna i trolleriduon "Brynolf & Ljung"

Foto: Rebecca Candevi

”Magi ska vara som ett sug i magen”

Deras tricks har gått varma i TV rutorna runtom i Sverige. Efter succén på Berns så tar nu magikerna Brynolf & Ljung sin turné ”Hokus pokus Motherf*ckers” till Jönköping. När Studenten JKPG kliver in på Elite Stora Hotellet sitter redan Peter Brynolf i lobbyn och väntar.

TV-programmet ”Magiskt” och hans brors trolleriprylar var det som väckte Peter Brynolfs intresse för trolleri i tonåren. Han flyttade sedan upp till Göteborg där han träffade sin nuvarande kollega Jonas Ljung.
– Vi träffades via en trolleriklubb. Jag tyckte Jonas var väldigt duktig och han tyckte väl att jag var duktig. På det viset så knöt vi oss till varandra på något sätt, berättar Brynolf.

Både Jonas och Peter har lärt sig mycket genom att läsa trolleriböcker och kolla på DVDer.
– Det är dock inget man hittar i en vanlig bokhandel, det gäller att veta vart man ska leta.

De båda magikerna fann att de hade samma driv för trolleriet, något de kände att de ville satsa helhjärtat på. År 2009 ställde de upp i svenska Talang, samtidigt som de vann silver i trolleri-VM i Kina.
– Talang var väldigt nyttigt för oss. Vi lärde oss snabbt hur TV-formatet fungerade och förstod vad de var ute efter.
Brynolf berättar att fler började få upp ögonen för de båda. De fick chansen att vara med i det brittiska programmet Penn & Tale: Fool us. Något som i sin tur resulterade i att produktionen bakom Britain’s got talent ville att de båda trollkarlarna skulle ställa upp i programmet.
– Det är bra att vara med i den här typen av TV. Det är väldigt utvecklande och nyttigt att ha en deadline att prestera mot. Vi fick skitbra respons efter programmet som i sin tur genererade i mer utlandsgrejer.

Peter Brynolf, en av medlemmarna i trolleriduon "Brynolf & Ljung"
Det är dock inte så lätt att vara magiker som många kanske tror.
– Det finns mycket utmaningar. Vi experimenterar ganska friskt. Mer än vad man egentligen kan göra. Vi kan ju gissa att saker ska fungera med den bakgrundskunskapen vi har, men vi vet aldrig riktigt säkert. Vi producerar ungefär 60 trick till varje säsong som vi kör, vilket är ganska mycket och vi behöver ständigt utvecklas.

Många har förbryllats av deras tricks genom åren. TV4 har tidigare sänt två säsonger där Brynolf och Ljung trollat för både kändisar och privatpersoner.
– Man försöker som åskådare alltid se ett trick logiskt, när man sedan inte finner en förklaring för det så rationaliserar man. Magi ska vara som ett sug i magen. Det är den känslan som vi vill åstadkomma.

Den stora responsen de fått har gjort upp stora framtidsplaner och visioner med både fler shower och utlandsbesök.
– Vi har fullt upp fram tills slutet på mars. Vi vill sedan börja skriva på en ny föreställning som i så fall planeras att sättas upp 2018. Vi vill gärna göra mer utomlands, eventuellt blir det en säsong tre som TV4 i så fall vill släppa. Men det är inget jag får säga någonting om nu. Vi vet i alla fall åt vilket håll vi ska.

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.