Foto: Elin Öhlund

LISTA: 6 tips för en bättre vinter

”Halvåret av mörker i landet som gud glömde”. Ja, nu är vi helt klart inne i den tiden på året Kent så poetiskt och melodramatiskt beskriver i La Belle Epoque. När det är mörkt när man går upp på morgonen och solen hunnit gå ner igen lagom till att man kommer hem, så tror jag inte jag är ensam om att ifrågasätta varför jag egentligen bor kvar här i Sverige. Mörker, kyla, regn och rusk, hur gör man egentligen för att ta sig igenom det utan att falla in i den klassiska vinterdepressionen? Här kommer 6 tips på hur du gör vintern lite mysigare!

  1. Serier, serier, serier

Varför gå ut i kylan när din egen soffa är varm och mysig? Har du inte redan införskaffat ett streamingkonto på Netflix eller HBO är det helt klart rätt tid på året att göra det. Många serier har släppt nya säsonger i höst och fler är på gång. Faller ingen av dem dig i smaken är det fullt rimligt att kolla om alla tio säsonger av Vänner för sjuttioelfte gången också! Hämta filten, sätt på te, kryp ihop i soffan och glöm bort vädret utanför fönstret.

 

  1. Investera i en snygg jacka

En vis person sa en gång till mig ”det viktigaste är att man är snygg”. Ja, det viktigaste kanske det inte är, men visst blir det mycket roligare och enklare att göra något om man känner sig snygg? Köp en jacka som gör att det tar emot lite mindre att ge sig ut utanför dörren. En jacka som gör att varje outfit blir lite mer on point. För vad som än händer den dagen kan du tänka tillbaka och säga ”jag var i alla fall snygg!”.

 

  1. Clementiner

Behöver jag säga något mer? Höst och vinter innebär säsong för världens godaste citrusfrukt. Njut medans du kan, snart är de borta igen!

 

  1. Träning, eller?

Här ska jag faktiskt inte komma med några pekpinnar alls. Kanske är du som jag och får världens endorfin-kick av att träna? Gör då träningen till ett roligt inslag i den gråa vardagen! Kliv utanför din bekvämlighetszon, testa nya pass, sätt upp en utmaning. Låt bara fantasin sätta gränser för vad träning egentligen är! Tycker du istället träning bara är ett ångestframkallande moment som tar mer energi än det ger? Strunta då totalt i det här tipset. Man ska göra det man mår bra av och du känner dig själv bäst!

 

  1. Spendera tid med de som ger dig energi

Oavsett om det är din hund, mamma, bästa kompisen eller någon alldeles speciell vars sällskap gör dig lite extra glad, ta vara på det! Både tips nummer 1 och 4 passar perfekt att göra tillsammans med någon mer. De blir nog till och med bara bättre! Börja kolla en ny serie tillsammans med en vän och gör (minst) en kväll i veckan till en myskväll, ta en promenad ihop eller varför inte styra upp en klassisk taco-fredag?

 

  1. It’s beginning to look a lot like Christmas!

Julbelysning, julsånger, julstämning, julklappar, julgodis… Jag kan fortsätta i en evighet att rabbla upp bra ord som börjar på jul. Det känns väldigt taktiskt placerat att julen utspelar sig när året är som mörkast, allt för att ge oss något ljust och härligt att se fram emot. Nu är inte advent många veckor bort vilket gör att det snart är fullt accepterat att dricka glögg, baka pepparkakor och fulsjunga till “All I want for christmas is you”. Håll ut! Snart är årets mysigaste högtid här!

 

Och kom ihåg “Hur mörkt livet än är så är det alltid ljusti kylskåpet”!

 

Ida Karlsson 

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.