Krönikabild

Känn ingen skam för att du kollar på SKAM

Ingen har nog förmodat missat den norska serien Skam. Serien där vi får följa ett gäng norska ungdomar i deras vardag fylld med kärlek, skratt och tårar. Serien som tagit världen med storm.

Men som alltid när någonting slår igenom kommer hatarna fram. Du ser dem och hör dem lite överallt. Skam-hatarna. De där hatarna som förmodligen antingen inte gett serien en chans, eller bara kollade på de 10 första minuterna av säsong ett. Om du är en Skam-hatare kan du backa sidan redan nu, för jag tänker dissa dig och hylla denna fantastiska serie.

Vi kan nog alla relatera till någon person eller någon händelse i serien. Den visar en bred bild av hur ungdomars liv i dagens samhälle ser ut. Kroppshetsen, alkoholhetsen, sex-hetsen och läggningshetsen. Och i all denna hets som finns i serien så har de också valt att visa att det är OKEJ att vara annorlunda. Det är okej att inte dricka alkohol. Det är okej att inte vara modellsmal. Det är okej att du inte har haft sex fast du är 17 år. Och det är okej att vara osäker över din sexuella läggning. Det är okej att börja prata norska. Ingenting är fel.

De där Skam-hatarna där ute som gång på gång ratar serien, men inte ens har gett den en chans. De kan gott sitta där framför sitt tråkiga och overkliga The walking dead. De har ingen aning om vad de missar för något. Men det är ju deras förlust.

Så fortsätt att prata norska. Fortsätt att längta till säsong fyra. Fortsätt att följa skådespelarna på Instagram. Fortsätt attenda alla Skam-fester som sker runtom i landet. Låt hatarna sitta där och gå miste om en fantastisk serie som inspirerar alla som kollar på den.

Känn ingen skam för att du kollar på SKAM.