Krönikabild

Hur svårt ska det vara att acceptera varandra?

Okej, så jag läste precis en artikel ifrån Aftonbladet. En artikel som handlade om att lärare i amerikanska skolor den senaste månaden i samband med presidentvalet sett stora problem. Killar ska ha tagit på tjejers kön. Elever ska ha mobbat överviktiga. Latinamerikaner ska ha fått utstå uttryck som ”build the wall”. Och det värsta av allt är att man har gjort narr av utvecklingsstörda.

Direkt när jag läste denna artikeln slet jag upp datorn. Jag blev så arg. Inte bara över att USAs nästa president har gjort allt det här. Utan effekten det orsakat. Vi pratar om att BARN gör narr av andra BARN. Fattar ni? BARN.
Barn ska inte ens tänka på ett presidentval. De ska spela Pokemon Go eller fotboll på rasten. Och när ska folk lära sig att det inte finns överviktiga barn? Som barn växer du i olika takt. Som barn reagerar du olika på hormonerna. Ett år kan vuxna anse att du väger för mycket i förhållande till din längd. För att ett år senare se att du inte alls gör det längre. Man behöver inte vara Einstein för att lista ut det.

Att höra att elever skriker ”build the wall” får mig att tänka på Hitler. Har de inte gått på historielektionerna? Tycker de att andra världskriget och det som skedde var kul? Antagligen. Eller varför skriker man annars något sådant? Det finns barn som på grund av valet numera går konstant oroliga för vad som kanske kommer att hända deras familj. Skolan ska vara en trygghet för dem. Inte ett koncentrationsläger.

Mitt hjärta gör så fruktansvärt ont över det faktum att man gör narr av utvecklingsstörda. Detta är ju inte bara ett problem i amerikanska skolor, utan även i Sverige. MEN ÄNDÅ. Jag har både växt upp med någon i min närhet som har en diagnos, samt jobbat i flera år med detta. När ska folk förstå att de också är människor? De har känslor, de tänker, de LEVER. Precis som du och jag. De är inte mer annorlunda än oss andra. Ingen människa är den andra lik och tur är väl det. Men det sjukaste är att det inte bara är barn som gör narr av utvecklingsstörda, utan även vuxna människor som Trump. Eller ska jag ens kalla dem för vuxna? Barn kanske inte vet bättre, men det gör tydligen inte de äldre heller.

Hur jävla svårt ska det vara att acceptera varandra?