JUSA lindrar abstinensen från insparken

Insparken är slut så nu tar föreningarna över. En av föreningarna är JUSA, högskolans egna idrottsförening som från och med måndag erbjuder fria träningar för den som är intresserad.

Insparken är, nästan, slut och livet på högskolan återgår nu till det normala. För de allra mest aktiva studenterna kan det kännas som att gå från 100 till 0. För dem som är känner att de har för mycket fritid finns det många olika föreningar och organisationer som studenter kan gå med i på skolan. En av dessa är Jönköping University Sport Association eller JUSA.

JUSA är högskolans idrottsförening och erbjuder träning i ett stort antal sporter. Volleyboll, cricket, löpning, futsal och rodd är bara ett axplock.

Hur gör man då om man är intresserad att börja med någon av de idrotter som erbjuds? Från och med måndagen den 5:e september kommer JUSA att ha två veckor med öppna, fria träningar där vem som helst kan komma och träna gratis på de pass som man själv är intresserad av. Är man fortfarande intresserad efter dessa veckor kostar ett medlemskap i JUSA 250 kr och då inkluderar det nästan alla idrotter.

Förutom utövare av de olika idrotterna söker JUSA även personer som är intresserade av att engagera sig både som ledare för en idrott och andra positioner inom JUSA.

För mer information om JUSA, vilka idrotter som erbjuds och schema för de öppna träningsveckorna följ JUSA Campus på Facebook. För mer information angående en specifik idrott har även de flesta idrotter egna facebooksidor.

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.