Henriette Tang och Sophia Fröberg

JUSA hoppas på händelserik termin

Skolans sportförening JUSA (Jönköping University Sport Association) har under terminens början erbjudit icke medlemmar fria veckor för att få chansen att testa nya sporter och få fler medlemmar. Föreningen satsar nu fullt för att hålla kvar studenterna och har stora planer för att utveckla verksamheten. Med fler event och turneringar vill föreningen både locka vanliga fritidsutövare och mer seriösa som kan tävla i student-sm. 

JUSA är föreningen för alla som vill utöva en sport på både nybörjarnivå och för mer seriös utövning. Med ett brett urval av aktiviteter från innebandy till simning menar föreningens sekreterare Henriette Tang (Hälso) att det även blir ett bra alternativ för den sportintresserade som precis flyttat till Jönköping.  

– Det är mycket lättare att gå med i en sportförening här på campus och få möjligheten att spela olika sporter istället för att hitta andra alternativ i staden, speciellt om man är internationell och är här bara i ett halvt till ett år.  

Friveckorna har blivit en succé med många deltagare på de olika aktiviteterna. Detta menar ordföranden Sophia Fröberg (JIBS) är ganska vanligt men att det brukar dala ju längre in i terminen man kommer.  

– Kanske första veckan efter free weeks har det varit ganska högt trygg, men det brukar lugna ner sig efter free weeks ganska mycket, tyvärr för det är ju klart att vi vill ha folk här, men ju längre tiden går ju färre deltagare brukar vi ha. Men det är något vi vill kämpa för denna termin och ta reda på varför det droppar så mycket” 

Föreningen har tidigare haft svårt med engagemanget från studenterna och saknar fortfarande tre poster till deras styrelse. Trots det finns det nu hopp om att arrangera fler event och anordna fler turneringar för medlemmarna. Sophia Förberg igen: 

– I år har vi ändå många i styrelsen men vi har saknat folk för att kunna ta reda på problemet, så det har inte hänt så mycket i organisationen förut träningarna då, inte nåra event eller små turneringar, som vi nu har planer för att förbättra under den här terminen. 

Engagemang är ett nyckelord när det kommer till JUSA med att en stor del av vad man kan göra ligger i vad studenterna vill göra. Med många som anmält intresse till seriösare lag och årets nyhet med spökboll ligger vägarna öppna för föreningen.  

– Om vi verkligen lyckas den här terminen vilket jag hoppas att vi gör. Men målet är att ha någon roligare och lättare turnering för alla medlemmar i JUSA med kanske andra studenter också. Sen har vi också ett innebandylag som har tävlat i student-sm som vi gärna skickar dit igen. Jag är ju gammal simmare som vi har startat upp nu igen och det finns student-sm inom det också. Vi byggs ju väldigt mycket på vad folk säger vad dem vill göra, säger Sophia Fröberg. 

Friveckorna tar slut tisdagen den 19:e september och på föreningens facebook-sidan kan man hitta schema för de olika aktiviteterna samt bli medlem för 250 kronor. Det går även att köpa ett medlemskap på RIO.    

Kommentarer

Fler nyheter

Jönköping största tenta- och halloweenfest

pilLit och OPA bjuder in till en storartad halloweenfest på söndag!

Vad händer i veckan? | 42

pilVi ser till att du inte missar något i veckan!
Kollektivets nya projektledare

Välkomna hem till Kollektivet!

pilPå fredag slår Kollektivet upp portarna för årets minnesvärda premiärkväll! Festkonceptets nya projektledare berättar om sina planer och förväntningar inför året.
Student Life Fair

Studentlivsmässan med något för alla!

pilIgår tog den årliga Student Life Fair plats i Campus Arena. Massa studenter, gamla som nya, passade på att mingla med skolans föreningar.

Insparken – en överlevnadsguide

pilInsparken är en av de roligaste veckorna på året. Här är mina tips för att få den ultimata insparksveckan, utan att behöva återhämta sig i en månad efteråt.

Vad är väl en modeshow på Spira?

pilVi var på Spring Inspiration - och det var helt fantastiskt!
Husqvarna AB på besök hos JU Solar Team

Storföretaget Husqvarna satsar på JU Solar Team

pilJU Solar Team gör stora framsteg med bilbygget och med ett av Sveriges största aktiebolag som sponsor.

Hon är den nya chefredaktören för Studenten JKPG

pilDet är nu dags för ett generationsskifte. Här är Studenten JKPG:s nya chefredaktör.

”Jag gillar när texterna är som filmer och man kan kliva in i en värld”

pilTomas Andersson Wij besökte Kultur på Kampus. Ikväll spelar han för fullsatta stolar på Jönköping teater.

Älskar du kaffe? Missa inte kaffefesten på Spira

pilJust nu tävlar Sveriges bästa på kaffe om platser i VM-laget. Skynda till Spira och passa på att provsmaka!

En vecka – 13 konstnärer

pilJust nu är affärer i city fyllda med konstverk av lokala konstnärer. En vecka för den som gillar konst eller vill tävla om fina priser.

”Jag försöker hitta personer som min mormor skulle reagera på”

pilSpring inspiration fick hjälp av modellagenturen MIKA i urvalet av modeller

Kollektivet kickar loss våren med Skam-quiz

pilPå fredag drar Kollektivet igång igen och de kickar igång våren med ett skam-quiz!
Temabild: träning

Nytt år – nya möjligheter

pilNytt år, nya löften! Här får du tipsen som får dig att hålla dem.

Justice levde upp till förväntningarna

pil"Vårt LoL-lag visade på hög skicklighet och fantastik lagkemi"