Henriette Tang och Sophia Fröberg

JUSA hoppas på händelserik termin

Skolans sportförening JUSA (Jönköping University Sport Association) har under terminens början erbjudit icke medlemmar fria veckor för att få chansen att testa nya sporter och få fler medlemmar. Föreningen satsar nu fullt för att hålla kvar studenterna och har stora planer för att utveckla verksamheten. Med fler event och turneringar vill föreningen både locka vanliga fritidsutövare och mer seriösa som kan tävla i student-sm. 

JUSA är föreningen för alla som vill utöva en sport på både nybörjarnivå och för mer seriös utövning. Med ett brett urval av aktiviteter från innebandy till simning menar föreningens sekreterare Henriette Tang (Hälso) att det även blir ett bra alternativ för den sportintresserade som precis flyttat till Jönköping.  

– Det är mycket lättare att gå med i en sportförening här på campus och få möjligheten att spela olika sporter istället för att hitta andra alternativ i staden, speciellt om man är internationell och är här bara i ett halvt till ett år.  

Friveckorna har blivit en succé med många deltagare på de olika aktiviteterna. Detta menar ordföranden Sophia Fröberg (JIBS) är ganska vanligt men att det brukar dala ju längre in i terminen man kommer.  

– Kanske första veckan efter free weeks har det varit ganska högt trygg, men det brukar lugna ner sig efter free weeks ganska mycket, tyvärr för det är ju klart att vi vill ha folk här, men ju längre tiden går ju färre deltagare brukar vi ha. Men det är något vi vill kämpa för denna termin och ta reda på varför det droppar så mycket” 

Föreningen har tidigare haft svårt med engagemanget från studenterna och saknar fortfarande tre poster till deras styrelse. Trots det finns det nu hopp om att arrangera fler event och anordna fler turneringar för medlemmarna. Sophia Förberg igen: 

– I år har vi ändå många i styrelsen men vi har saknat folk för att kunna ta reda på problemet, så det har inte hänt så mycket i organisationen förut träningarna då, inte nåra event eller små turneringar, som vi nu har planer för att förbättra under den här terminen. 

Engagemang är ett nyckelord när det kommer till JUSA med att en stor del av vad man kan göra ligger i vad studenterna vill göra. Med många som anmält intresse till seriösare lag och årets nyhet med spökboll ligger vägarna öppna för föreningen.  

– Om vi verkligen lyckas den här terminen vilket jag hoppas att vi gör. Men målet är att ha någon roligare och lättare turnering för alla medlemmar i JUSA med kanske andra studenter också. Sen har vi också ett innebandylag som har tävlat i student-sm som vi gärna skickar dit igen. Jag är ju gammal simmare som vi har startat upp nu igen och det finns student-sm inom det också. Vi byggs ju väldigt mycket på vad folk säger vad dem vill göra, säger Sophia Fröberg. 

Friveckorna tar slut tisdagen den 19:e september och på föreningens facebook-sidan kan man hitta schema för de olika aktiviteterna samt bli medlem för 250 kronor. Det går även att köpa ett medlemskap på RIO.    

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.