Författaren Gabriella Kjeilen.

JU-studenten släpper ny bok i höst

JU-studenten Gabriella Kjeilen ville släppa sina egna böcker men fick inte napp hos bokförlagen. Då skapade hon sitt egna förlag och släppte Mellody Looh-serien. Nu har hon gått in under ett mindre förlag och i september släpper hon en ny bok.

-Mitt intresse för skrivande har funnits med hela tiden. Det började med att jag kom på massor berättelser när jag var väldigt liten. Jag ritade teckningar och min mamma skrev meningar till mina ritningar. I skolan blev det novellskrivandet som tog upp mitt intresse och utvecklades sedan till att jag var aktiv i olika skoltidningar, säger Gabriella Kjeilen.

Med en tuff uppväxt innefattande av mobbning blev skrivandet hennes räddning.

-Det var mycket som hände som gjorde att jag ville bort från världen. Så jag skrev mycket dagbok och uttryckte mina känslor i text. Det var där den stora passionen för skrivandet växte. Jag tog inspiration från mina känslor. Om jag mådde dåligt på den tiden var novellerna väldigt mörka, säger Kjeilen.

Nu har skrivandet utvecklats till det mer professionella. Hon tar inspiration från sina tidigare texter för att förklara känslorna hos karaktärerna i sina böcker.

-Nu känner jag sällan det jag skriver. Sedan tar man såklart inspiration från sig själv. Jag vet hur jag brukar känna i situationen min karaktär är i. Därför kan jag plocka känslor och tankar från gamla dagböcker och noveller. Men om jag skulle må som jag skriver nu skulle nog läsaren tro att jag var ett psykfall, säger Kjeilen och skrattar.

Från början startade hon sitt egna bokförlag på grund av att inget större förlag nappad på hennes böcker.

-Jag skickade mina böcker till massor stora förlag. Nu har jag förstått att det är svårt för debutanter att komma in på de större förlagen. De tar kanske in en ny författare per år. När man skriver fantasy är det extra svårt.

Nu har hon slutat att ge ut sina böcker själv och ligger istället under förlaget Seraf. I september släpper hon en ny fantasybok för det nya förlaget.

-Jag skrev det första utkastet för två år sedan, men den har kommit lite i skymundan. Men nu kände jag att det var dags att ta fram den på nytt. Jag har sedan jobbat hårt för att få fram ett så bra första utkast som möjligt för att kunna skicka den till förlaget, säger Kjeilen.

Om man har läst Mellody Looh serierna så kommer man att känna igen vissa delar. Men boken kommer att vara fristående från de tidigare böckerna. Boken är också i en annan stil, en så kallad urban fantasy. Den utspelar sig i vår framtida värld och har mindre magi än de tidigare böckerna.

-Jag ville skriva någonting som inte var en serie. Man ska kunna läsa boken och sedan är det klart. Därför är det skönt att släppa en bok som det inte kommer att komma en fortsättning på.

Kommentarer

Fler nyheter

Jönköping största tenta- och halloweenfest

pilLit och OPA bjuder in till en storartad halloweenfest på söndag!

Vad händer i veckan? | 42

pilVi ser till att du inte missar något i veckan!
Kollektivets nya projektledare

Välkomna hem till Kollektivet!

pilPå fredag slår Kollektivet upp portarna för årets minnesvärda premiärkväll! Festkonceptets nya projektledare berättar om sina planer och förväntningar inför året.
Student Life Fair

Studentlivsmässan med något för alla!

pilIgår tog den årliga Student Life Fair plats i Campus Arena. Massa studenter, gamla som nya, passade på att mingla med skolans föreningar.

Insparken – en överlevnadsguide

pilInsparken är en av de roligaste veckorna på året. Här är mina tips för att få den ultimata insparksveckan, utan att behöva återhämta sig i en månad efteråt.

Vad är väl en modeshow på Spira?

pilVi var på Spring Inspiration - och det var helt fantastiskt!
Husqvarna AB på besök hos JU Solar Team

Storföretaget Husqvarna satsar på JU Solar Team

pilJU Solar Team gör stora framsteg med bilbygget och med ett av Sveriges största aktiebolag som sponsor.

Hon är den nya chefredaktören för Studenten JKPG

pilDet är nu dags för ett generationsskifte. Här är Studenten JKPG:s nya chefredaktör.

”Jag gillar när texterna är som filmer och man kan kliva in i en värld”

pilTomas Andersson Wij besökte Kultur på Kampus. Ikväll spelar han för fullsatta stolar på Jönköping teater.

Älskar du kaffe? Missa inte kaffefesten på Spira

pilJust nu tävlar Sveriges bästa på kaffe om platser i VM-laget. Skynda till Spira och passa på att provsmaka!

En vecka – 13 konstnärer

pilJust nu är affärer i city fyllda med konstverk av lokala konstnärer. En vecka för den som gillar konst eller vill tävla om fina priser.

”Jag försöker hitta personer som min mormor skulle reagera på”

pilSpring inspiration fick hjälp av modellagenturen MIKA i urvalet av modeller

Kollektivet kickar loss våren med Skam-quiz

pilPå fredag drar Kollektivet igång igen och de kickar igång våren med ett skam-quiz!
Temabild: träning

Nytt år – nya möjligheter

pilNytt år, nya löften! Här får du tipsen som får dig att hålla dem.

Justice levde upp till förväntningarna

pil"Vårt LoL-lag visade på hög skicklighet och fantastik lagkemi"