Författaren Gabriella Kjeilen.

JU-studenten släpper ny bok i höst

JU-studenten Gabriella Kjeilen ville släppa sina egna böcker men fick inte napp hos bokförlagen. Då skapade hon sitt egna förlag och släppte Mellody Looh-serien. Nu har hon gått in under ett mindre förlag och i september släpper hon en ny bok.

-Mitt intresse för skrivande har funnits med hela tiden. Det började med att jag kom på massor berättelser när jag var väldigt liten. Jag ritade teckningar och min mamma skrev meningar till mina ritningar. I skolan blev det novellskrivandet som tog upp mitt intresse och utvecklades sedan till att jag var aktiv i olika skoltidningar, säger Gabriella Kjeilen.

Med en tuff uppväxt innefattande av mobbning blev skrivandet hennes räddning.

-Det var mycket som hände som gjorde att jag ville bort från världen. Så jag skrev mycket dagbok och uttryckte mina känslor i text. Det var där den stora passionen för skrivandet växte. Jag tog inspiration från mina känslor. Om jag mådde dåligt på den tiden var novellerna väldigt mörka, säger Kjeilen.

Nu har skrivandet utvecklats till det mer professionella. Hon tar inspiration från sina tidigare texter för att förklara känslorna hos karaktärerna i sina böcker.

-Nu känner jag sällan det jag skriver. Sedan tar man såklart inspiration från sig själv. Jag vet hur jag brukar känna i situationen min karaktär är i. Därför kan jag plocka känslor och tankar från gamla dagböcker och noveller. Men om jag skulle må som jag skriver nu skulle nog läsaren tro att jag var ett psykfall, säger Kjeilen och skrattar.

Från början startade hon sitt egna bokförlag på grund av att inget större förlag nappad på hennes böcker.

-Jag skickade mina böcker till massor stora förlag. Nu har jag förstått att det är svårt för debutanter att komma in på de större förlagen. De tar kanske in en ny författare per år. När man skriver fantasy är det extra svårt.

Nu har hon slutat att ge ut sina böcker själv och ligger istället under förlaget Seraf. I september släpper hon en ny fantasybok för det nya förlaget.

-Jag skrev det första utkastet för två år sedan, men den har kommit lite i skymundan. Men nu kände jag att det var dags att ta fram den på nytt. Jag har sedan jobbat hårt för att få fram ett så bra första utkast som möjligt för att kunna skicka den till förlaget, säger Kjeilen.

Om man har läst Mellody Looh serierna så kommer man att känna igen vissa delar. Men boken kommer att vara fristående från de tidigare böckerna. Boken är också i en annan stil, en så kallad urban fantasy. Den utspelar sig i vår framtida värld och har mindre magi än de tidigare böckerna.

-Jag ville skriva någonting som inte var en serie. Man ska kunna läsa boken och sedan är det klart. Därför är det skönt att släppa en bok som det inte kommer att komma en fortsättning på.

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.