Jönköping största tenta- och halloweenfest

På söndag den 22: a oktober arrangerar Lit och Opa vad de själva kallar Jönköping största tentafest med halloweentema. Vi träffade Alexander Cederquist Svensson från Lit som berättar om varför det kommer bli stadens största tentafest, arbetet bakom och lite tips för halloweenklädsel. Det här vill du inte missa, ta dig till Munksjömagasinet på söndag!

– Lit startade vi upp från skolans håll, jag och en kille till. Vi insåg snabbt att vi ville göra det här till en stor grej. De som är bäst och störst på att arrangera fester är OPA, som gjort många grejer, som till exempel Måndag JKPG, säger Alexander Cederquist Svensson från Lit.

Festen är på en söndag, vad fick er att välja just det?

– I och med att det är för skolan och studenter, var det viktigt att folk från skolan kunde vara med. De flesta vi pratat med hade gjort sina tentor då, så söndag passade bra. Som student kan du festa vilken dag som helst!

En fullmaxad kväll med tunga artister

Lit-teamet består av cirka 20 studenter som arrangerar festen tillsammans med Opa. Alexander beskriver festen som den största i Jönköping, med större satsning på arrangemang, större scen och bara större allt. Festen bjuder även på musik från lokala dj:s, tunga musik akter som Sad Eye, Ted Nights och Filip Jenven, samt Alxeanders egna musikgrupp King CAAN.

– Det är blandade artister med egen stil. Man kan förvänta sig en maxad kväll som alla i teamet verkligen jobbat hårt för.

För dem som ännu inte har hittat sin halloweenklädsel, har du några bra tips?

– Jag tycker man ska hålla det enkelt när det kommer till halloween outfits. Oftast har man något hemma som man kan använda. Det är lätt att bli för intern och vara någon som bara ens kompisar känner igen. Håll det enkelt, var till exempel ett spöke och klä på dig ett lakan.

Om man nu då vill gå på festen, hur går man till väga?

– Vi säljer alla våra biljetter via en app som heter keyflow, så enkelt som möjligt, man laddar ner den och får en kod som man bara visar i dörren. Men det är begränsad upplaga, jag tror alla förköp håller på att ta slut, fast det går även att köpa i dörren.

Kommentarer

Fler nyheter

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.

E-sporten på bättringsväg med långt kvar