Jag känner mig blåst!

Det är kallt. Det är halt. Det är hemskt. Hur mycket jag än drar ner luvan över ansiktet så fryser jag. De tjocka vinterskorna börjar bli obekväma och jag längtar efter mina sneakers. De stickade tröjorna i garderoben börjar bli noppriga av den flitiga användningen av dem de senaste månaderna. Känner du igen dig?

Det är kallt. Det är halt. Det är hemskt. Hur mycket jag än drar ner luvan över ansiktet så fryser jag. De tjocka vinterskorna börjar bli obekväma och jag längtar efter mina sneakers. De stickade tröjorna i garderoben börjar bli noppriga av den flitiga användningen av dem de senaste månaderna. Känner du igen dig?

Torsdagen den 1 mars. Första dagen på ny månad. Men inte vilken månad som helst! Det är dessutom första dagen på ny årstid, våren är äntligen här! Eller är den det? Tittar jag ut genom fönstret är gatorna fortfarande täckta av snö. Kliver jag ut genom dörren förvandlas mina varma andetag till rökliknande moln. Har jag inte ordentligt med varma kläder på mig fryser jag ända in i själen.

Jag känner mig blåst! Blåst på våren som jag så länge gått och väntat på! Var är solen? Var är de första härligt värmande strålarna? Var är plusgraderna som gör att man sakta men säkert kan öppna upp jackan och stoppa vantarna i fickan? Var är årstiden som vi alla så länge gått och väntat på?

Iskylan drar in över vårt avlånga land och det ser ut som att den tänker stanna. I Rom kan de för första gången på 6 år ha snöbollskrig på gatorna. Den nya istiden verkar vara här, och den verkar vilja stanna för gott. Det är i alla fall så det känns. Jag känner en enorm besvikelse över att den ljumna och härliga årstiden är här i kalendern, men inte i verkligheten.

Det är kallt. Det är halt. Det är hemskt. Jag drar ner luvan ännu mer över ansiktet men fortsätter att frysa. Mina obekväma vinterskor sitter stadigt på fötterna och den noppriga stickade tröjan är på. Jag antar att det är det här de kallar för Den svenska våren.
Amanda Ahlin

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.