”Jag försöker hitta personer som min mormor skulle reagera på”

Spring inspiration var under tisdagen i full gång med castingen inför årets show. I juryn satt representanter från modellagenturen MIKA för att stötta årets model manager i urvalet av modeller.
– För mig handlar det mycket om att hitta en speciell look, säger scout och fotograf Dino Muftic. 

I årets upplaga av Spring inspiration är det Emma Jonker som är model manager. Det är hon som har huvudansvaret för castingen och även för träningarna som kommer att ske varje torsdag för de modeller som blir uttagna.

Jag sökte själv som modell till Spring inspiration för några år sedan, men kom inte med. Sedan sökte jag på nytt två år i rad och kom med båda gångerna. Så jag vet både hur det är att komma med och inte komma med, säger Jonker.

Den typiska bilden av hur en modell ska vara är lång och smal. Men det är något som de vill ändra på i år.

Man ska inte behöva vara 1,70 lång och väga 50 kilo för att vara med. Vi vill ha olika längder och olika kroppsformer. Samtidigt är det såklart inte fel om du är lång och smal. Men det ska helst vara varierat.

I år har de även två kandidater från modellagenturen MIKA i juryn. Det är Dino Muftic som jobbar som scout och fotograf samt Bojan Radevic som är modellbokare och agent.

Det handlar mycket om energi och att ha roligt. Det gäller att modellerna fångar stunden och ser det som en rolig grej. För mig handlar det mycket om att hitta en speciell look. Jag vill se något som man inte har sett förut. Personen ska ha karaktär och utstrålning, säger Dino Muftic medan Radevic fortsätter:

Det beror på vad man scoutar. Man blir bra på att scanna av ett område till slut. Jag förbiser ofta deras personliga stil och ser i vilket sammanhang de skulle passa i. Samtidigt gillar jag det oväntade. Jag försöker hitta personer som min mormor skulle reagera på och säga ”oh, det där var lite oväntat” om.

Det är nervositeten som ofta ställer till det för nya modeller. Men det är en vanesak menar alla tre.

Efter ett tag blir modellandet som vilket jobb som helst. Man kan gå på catwalken och samtidigt fundera på vad man ska laga för mat när man kommer hem, säger Bojan Radevic.

LIKNANDE ARTIKLAR

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.