Insparken – en överlevnadsguide

Med en inspark som nolla och snart två som fadder, skulle jag vilja påstå att jag samlat på mig en del erfarenheter värda att dela med sig av. Insparken är en av de roligaste veckorna på året. Men föreläsningar på förmiddagen, tävlingar på eftermiddagen och fest halva natten blir också ganska jobbigt. Här är mina tips för att få den ultimata insparksveckan, utan att behöva återhämta sig i en månad efteråt.

Missa inte upplevelserna

De första veckorna är fulla av massa roliga aktiviteter, tävlingar och events. Självklart väljer du själv hur delaktig du vill vara. Mitt råd är att vara med på så mycket du kan. I vissa grenar kommer du kanske inte visa din vackraste sida – men det är de knasiga, pinsamma ögonblicken man minns med glädje. Så bada i Vättern, kryp på alla fyra, klä ut dig till sumobrottare och ha kul!

Lämna finskorna hemma

Mina första dagar på Jönköping University hade jag på mig nya Converse. Det var ett misstag jag fick ångra. Platta skor och nya skor är inte att rekommendera när dagarna är långa och Akademiens golv ganska kladdigt framemot 02:00. Släng på ett par sköna joggingskor och dina fötter kommer vara mycket lyckligare.

Stanna till Stad i ljus

Som en hyllning till vårt vackra Jönköping spelas alltid Stad i ljus klockan 02:00 på Akademien. Inte alla orkar hålla ut så länge, men i alla fall en kväll måste du stanna till slutet. Alla kan texten, alla är glada och känslan och gemenskapen är underbar!

Skaffa en fungerande bakiskur

Om du kommer utnyttja Akademiens fantastiska priser i baren, rekommenderar jag starkt att fundera på dagen efter också. Speciellt eftersom det tyvärr ibland ligger föreläsningar bara sex timmar efter Stad i ljus. Ett glas vätskeersättning och en banan innan jag går och lägger mig, brukar i alla fall fungera utmärkt för mig.

Ovven är värd sitt pris

Att matcha med alla de som pluggar samma och kunna se vart alla hör hemma skapar mer gemenskap än jag kunde trott. Overallen blir dessutom perfekt för att se tillbaka på alla märken och de minnen man skapade under sina år på JU. Du kommer dessutom aldrig komma felklädd till ett skolevent, eftersom du redan har den ultimata outfiten.

Försök hinna med att sova

Även om det säger emot min första punkt måste jag ändå föreslå att du vilar någon gång under de tio dagarna. Att vara med på precis allt kommer inte bli kul om du är helt slut. Kan vara värt lämna Aka lite tidigare en kväll, för att få några extra timmar sömn.

Den obligatoriska insparksförkylningen

Du lär, med högsta sannolikhet, bli förkyld under insparken. Det bästa du kan göra är att vara beredd på det – fyll badrumsskåpet med halstabletter, Alvedon och nässpray, och bara önska att det går över snabbt.

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.