Insparken – en överlevnadsguide

Med en inspark som nolla och snart två som fadder, skulle jag vilja påstå att jag samlat på mig en del erfarenheter värda att dela med sig av. Insparken är en av de roligaste veckorna på året. Men föreläsningar på förmiddagen, tävlingar på eftermiddagen och fest halva natten blir också ganska jobbigt. Här är mina tips för att få den ultimata insparksveckan, utan att behöva återhämta sig i en månad efteråt.

Missa inte upplevelserna

De första veckorna är fulla av massa roliga aktiviteter, tävlingar och events. Självklart väljer du själv hur delaktig du vill vara. Mitt råd är att vara med på så mycket du kan. I vissa grenar kommer du kanske inte visa din vackraste sida – men det är de knasiga, pinsamma ögonblicken man minns med glädje. Så bada i Vättern, kryp på alla fyra, klä ut dig till sumobrottare och ha kul!

Lämna finskorna hemma

Mina första dagar på Jönköping University hade jag på mig nya Converse. Det var ett misstag jag fick ångra. Platta skor och nya skor är inte att rekommendera när dagarna är långa och Akademiens golv ganska kladdigt framemot 02:00. Släng på ett par sköna joggingskor och dina fötter kommer vara mycket lyckligare.

Stanna till Stad i ljus

Som en hyllning till vårt vackra Jönköping spelas alltid Stad i ljus klockan 02:00 på Akademien. Inte alla orkar hålla ut så länge, men i alla fall en kväll måste du stanna till slutet. Alla kan texten, alla är glada och känslan och gemenskapen är underbar!

Skaffa en fungerande bakiskur

Om du kommer utnyttja Akademiens fantastiska priser i baren, rekommenderar jag starkt att fundera på dagen efter också. Speciellt eftersom det tyvärr ibland ligger föreläsningar bara sex timmar efter Stad i ljus. Ett glas vätskeersättning och en banan innan jag går och lägger mig, brukar i alla fall fungera utmärkt för mig.

Ovven är värd sitt pris

Att matcha med alla de som pluggar samma och kunna se vart alla hör hemma skapar mer gemenskap än jag kunde trott. Overallen blir dessutom perfekt för att se tillbaka på alla märken och de minnen man skapade under sina år på JU. Du kommer dessutom aldrig komma felklädd till ett skolevent, eftersom du redan har den ultimata outfiten.

Försök hinna med att sova

Även om det säger emot min första punkt måste jag ändå föreslå att du vilar någon gång under de tio dagarna. Att vara med på precis allt kommer inte bli kul om du är helt slut. Kan vara värt lämna Aka lite tidigare en kväll, för att få några extra timmar sömn.

Den obligatoriska insparksförkylningen

Du lär, med högsta sannolikhet, bli förkyld under insparken. Det bästa du kan göra är att vara beredd på det – fyll badrumsskåpet med halstabletter, Alvedon och nässpray, och bara önska att det går över snabbt.

Kommentarer

Fler nyheter

Kollektivets nya projektledare

Välkomna hem till Kollektivet!

pilPå fredag slår Kollektivet upp portarna för årets minnesvärda premiärkväll! Festkonceptets nya projektledare berättar om sina planer och förväntningar inför året.
Student Life Fair

Studentlivsmässan med något för alla!

pilIgår tog den årliga Student Life Fair plats i Campus Arena. Massa studenter, gamla som nya, passade på att mingla med skolans föreningar.

Insparken – en överlevnadsguide

pilInsparken är en av de roligaste veckorna på året. Här är mina tips för att få den ultimata insparksveckan, utan att behöva återhämta sig i en månad efteråt.

Vad är väl en modeshow på Spira?

pilVi var på Spring Inspiration - och det var helt fantastiskt!
Husqvarna AB på besök hos JU Solar Team

Storföretaget Husqvarna satsar på JU Solar Team

pilJU Solar Team gör stora framsteg med bilbygget och med ett av Sveriges största aktiebolag som sponsor.

Hon är den nya chefredaktören för Studenten JKPG

pilDet är nu dags för ett generationsskifte. Här är Studenten JKPG:s nya chefredaktör.

”Jag gillar när texterna är som filmer och man kan kliva in i en värld”

pilTomas Andersson Wij besökte Kultur på Kampus. Ikväll spelar han för fullsatta stolar på Jönköping teater.

Älskar du kaffe? Missa inte kaffefesten på Spira

pilJust nu tävlar Sveriges bästa på kaffe om platser i VM-laget. Skynda till Spira och passa på att provsmaka!

En vecka – 13 konstnärer

pilJust nu är affärer i city fyllda med konstverk av lokala konstnärer. En vecka för den som gillar konst eller vill tävla om fina priser.

”Jag försöker hitta personer som min mormor skulle reagera på”

pilSpring inspiration fick hjälp av modellagenturen MIKA i urvalet av modeller

Kollektivet kickar loss våren med Skam-quiz

pilPå fredag drar Kollektivet igång igen och de kickar igång våren med ett skam-quiz!
Temabild: träning

Nytt år – nya möjligheter

pilNytt år, nya löften! Här får du tipsen som får dig att hålla dem.

Justice levde upp till förväntningarna

pil"Vårt LoL-lag visade på hög skicklighet och fantastik lagkemi"

Dublin – staden alla återvänder till

pilAtmosfären över staden ger dig rysningar.
Café Hälsokällan

Hälsokällan – naturligt god mat

pil"Det är många som har fördommar mot nyttig och naturlig mat"