ID firar 4 år med födelsedagsfest

En gång i månaden ordnar den studentdrivna nattklubben ID storslagna fester. I kväll firar de fyra år, och lovar att bjuda på överraskningar.

Alexandra Eklöf och Michaela Ek Berglund är två av personerna bakom de välkända ID-festerna. Idag ser de fram emot kvällen, som de hoppas blir en succé.

– ID är en nattklubb i Jönköping, driven av studenter, skapad av studenter och till för studenter, men alla är ju välkomna att komma. Det startades för fyra år sen i mars, så det är det vi ska fira ikväll, berättar Eklöf.

– Vi vill att studenter ska få en känsla av riktig fest, att man bara kan släppa loss. Det är vad vi jobbar för på ID, fortsätter Berglund.

På festerna vill de skapa undergroundkänsla och ha så bra DJ:s som möjligt, på både funkgolvet och housegolvet. De varierar musik och teman, för att tilltala alla.

– Vi har haft Christmas Edition, Rep Your Flag och självklart tentafester. Det ska vara något nytt varje gång man kommer, så vi försöker ha lite överraskningar. Vi har till exempel haft dansare och slängt ut uppblåsbara grejer i publiken. Vid jul var det tomteluvor och snömaskin.

Firandet av årsdagen faller dessutom samman med ännu en anledning att fira: en avklarad tentaperiod. I sann ID-anda kommer även denna kvällen bjuda på av överraskningar.

– Idag är det ju födelsedag för ID och vi vill inte avslöja för mycket men det kommer vara som en stor födelsedagsfest. Vi vill att alla ska känna att de är med och firar! säger Berglund med ett stort leende.

De båda började engagera sig i nattklubben efter sommaren, då flera medlemmar tog examen. Nu är de en grupp bestående av fyra studenter och en utomstående. Med en tidigare kärlek för ID var det ett självklart val när de blev tillfrågade.

– Det behövdes lite nytt blod, nya perspektiv. Lite girlpower!

De är överens om att den bästa festen de varit med på var den första tentafesten efter sommaren. Nu är målet alltid att försöka toppa den kvällen.

– Det var det perfekta datumet, alla kunde komma. Det var maxat med folk! Tänker man tillbaka är det den kvällen man minns. Det var också den grisigaste ID någonsin, säger Alexandra Eklöf och skrattar.

Två av personerna bakom de välkända ID-festerna

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.