Inspireras och träffa din framtida chef

På tisdag går tredje upplagan av HR- Inspiration Day av stapeln, denna gång med temat Employer branding. Med 48 stycken anmälda företag och närmre 100 yrkesaktiva, blandas en eftermiddag av nätverkande, med tävlingar, VR- glasögon och en föreläsning med Fredric Bohm.

Dagen arrangeras av fem HR- studenter ifrån JU.  Vi tog ett snack med två av dem, projektledaren Jesper Carlek och sponsoransvarig Madeleine Eneroth, för att få lite mer info:

Vad är HR- Inspiration Day?

– Det är en karriärsdag för alla HR- studenter. En chans att knyta kontakter med företag och yrkesverksamma inom branschen för extra arbete, praktikplats, examensarbete eller framtida jobb. Det kommer att vara 48 stycken företag på plats och runt 100 yrkesaktiva, berättar Jesper och fortsätter:

-Dagen är också till för att få se hur olika företag jobbar med HR. Du får ut så mycket mer av det här, än vad du får av tre års studier utan att träffa på yrkeslivet. Överlag är tanken, att det ska vara så mycket nätverkande som möjligt och att studenter ska jobba med sitt personliga varumärke.

 

Årets tema är Employer branding, hur kommer det att synas?

– Ämnet är en tydlig röd tråd genom hela dagen. Alla företag som kommer att vara på plats jobbar med Employer branding. Det kommer också att vara huvudämnet i en paneldiskussion mellan Vice Vd:n från Poolia, Brand manager ifrån Volvo och representanter ifrån Husqvarna och Jönköpings kommun, säger Madeleine.

 

Förutom tema, vad skiljer sig åt ifrån tidigare år?

– Mycket större och så mycket bättre! Vi räknar med fler deltagare. Sedan har vi komprimerat HR- Inspiration Day till en halvdag, istället för en heldag, som det har varit tidigare år – för att få bra innehåll från början till slut, menar Madeleine.

-Vi har också tagit bort den akademiska biten. Studenter som går här under tre års tid, blir ändå matade med det akademiska. I år är det istället en renodlad yrkesdag – med fokus på karriär och att träffa arbetsgivare, fyller Jesper i.

 

Är studenter ifrån alla fackhögskolor välkomna?

-Alla studenter är välkomna! Det är svårt att avgränsa dagen till HR- studenter, eftersom att det handlar om Employer branding. Vi vill däremot att de som kommer ska ha ett intresse för ämnet, berättar Madeleine.

 

Om man har lektion fram till kl. 13, går det bra att komma efter?

-Absolut, det går jättebra! Syftet är dock att du ska komma kl. 12 och sedan vara med hela eftermiddagen fram till 17, för mycket går hand i hand. Är det så att det inte går, kan du givetvis komma tidigare, senare eller vara med på vissa delar – men vi ser helst att du är där hela dagen och får en tydlig röd tråd!

 

Kommer Fredric Bohms föreläsning också att vara på temat Employer branding?

Den följer samma tema, berättar Madeleine, men det är inte lika uttalat som i paneldiskussionen. Hans föreläsning kommer att handla om attityder på arbetsplatsen. Hur en hållbar arbetsplats kan skapas, där folk trivs och blir ambassadörer utåt.

 

Varför tycker ni att man ska gå på HR – Inspiration Day?

-Ett bra tillfälle att träffa yrkesaktiva, nätverka och få samsyn på hur företag jobbar med HR, menar Jesper.

-Grym Goodiebag till de 50 första studenterna! Tävlingar under dagen, som bygger på att du går runt till företags montrar och nätverkar. Priser är fritöser, Dolce Gusto – kaffemaskiner och presentkort ifrån Elgiganten! I företaget Oddworks monter kan du också, genom VR- glasögon, testa på att skydivea tillsammans med deras Wingsuit- atlet Anton Squeezer, fyller Madeleine i.

 

Datum: Tisdag den 7 november

Tid: Kl. 12- 17.

Plats: Sal HE303 På HLK.

För mer info se HR – Inspiration Day eventet på Facebook. 

 

Emma Bratt

LIKNANDE ARTIKLAR

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.