Hon är den nya chefredaktören för Studenten JKPG

Andrea Jonsson kommer ifrån Svenljunga men gick en journalistisk inriktning på gymnasiet i Borås. Hon har ett stort intresse för musik och spelar själv i orkester. Nu har hon även tagit över ansvaret som chefredaktör för Studenten JKPG.

På fritiden underhåller hon sig med sin passion för film, tv-serier och musik. Hon spelar klarinett i Svenljunga Symphonic band och är även duktig på att spela piano.

– Jag letade först efter en orkester att spela i här. Men jag hittade ingenting som verkade passa mig. Jag har ändå gått på samma musikskola sen jag var elva, säger Andrea Jonsson.

Och nu har hon också tagit över ansvaret som chefredaktör för Studenten JKPG.

-Jag tycker media är kul och det är roligt att skriva. Jag skrev min första bok när jag var fem år. Den handlade om ett spöke som inte kunde skrämmas. Så jag har haft med mig mitt skrivande länge. Det här uppdraget kommer att bli spännande, säger Andrea Jonsson.

Hon har tidigare erfarenheter ifrån journalistiken då hon gick en journalistlinje på Bäckängsgymnasiet i Borås.

-Utbildningen fick mig att gilla media. Och det var därför som jag sökte till Jönköping University med inriktningen marknadskommunikation.

Hon har skrivit för Studenten JKPG under hösten och våren. Från början sökte hon till tidningen för att en vän var intresserad.

-Det ser samtidigt bra ut att göra någonting vid sidan av sina studier. Vill man jobba med media i framtiden är det bra att ha journalistiken med i grunden. Vare sig man vill jobba med marknad eller något annat medierelaterat. Samtidigt tycker jag också det är väldigt roligt att skriva. I vissa perioder känns det som att man inte har någonting alls att göra i skolan. Då är det bra att sysselsätta sig med tidningen, säger Jonsson.

Vad har du för framtida planer för Studenten JKPG?

-Det första jag vill göra är att få fler människor att engagera sig med Studenten JKPG. För även om vi skriver så mycket vi kan blir det lite glest i vissa perioder när det är fullt upp i skolan. Samtidigt blir det alltid roligare om man är flera, säger Jonsson och fortsätter:

-Jag vill också att vi fortsätter hålla en hög kvalité på det vi skriver och att alla får fortsätta skriva om det som intresserar dem. Det ska inte kännas som att man skriver en uppgift för skolan utan att man skriver för att det är kul.

Kommentarer

Fler nyheter

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.

E-sporten på bättringsväg med långt kvar

Studenten JKPGs styrelse

Möt Studenten JKPGs styrelse!

pilMed en växande redaktion bakom tidningen, har vi bildat en styrelse. Trevligt att träffas! 

Vad händer i veckan | 44

Vad händer i veckan? | 43

pilKollektivet, Studentrabatter, Klubb Enkelt och Aka såklart! Håll koll på allt som händer i vecka 43.