Alyssa och James mot världen

pilHelgrecensionen - The end of the Fu***ing World

En kille med klara tendenser av psykopati och en tjej helt utan självkontroll och med en trasig uppväxt, rymmer hemifrån. De ger sig ut på en resa samtidigt som en romans blommar upp och plötsligt är de dem mot resten av världen. Serien The end of the f***ing world från Netflix har allt från humor till mörker, samtidigt som det är en störd med vacker kärlekshistoria.  

James (Alex Lawther) är en udda prick som hyser ett stort hat mot världen och framförallt hans pappa. Han passar inte in i samhället och är helt övertygad om att han är en psykopat, vilket ligger till grund för hans största önskan att få mörda någon. En dag träffar han Alyssa (Jessica Barden), en tjej som är trött på det vanliga livet med ytliga kompisar och en klart skadlig relation till sin styvpappa. Hon bestämmer sig en dag för att rymma iväg och får upp ögonen för James. James bestämmer sig snabbt för att åka med, främst för att Alyssa passar perfekt som första hans första mordoffer. Det ger sig ut på en resa där de stöter på olika karaktärer och är ständigt på flykt från poliserna Noon och Donoghue (Gemma Whelan & Wunmi Mosaku).

Genom seriens gång lär man sig mer och mer om de båda huvudkaraktärernas bakgrundshistorier, vilket gör att man blir mer förälskad i de båda och deras relation till varandra. Serien genomsyras av ett mörker som oftast tacklas av riktigt roliga one lines och obskyr humor i lägen man som minst anar det anar det. Genom serien följer man även de olika karaktärernas tankar i ett narrativ som följer deras relation till varandra och olika situationer som de hamnar i. Det ger förståelse till deras olika beslut som tas genom resan och är en huvudfaktor till en mycket rörande ungdomskärlek som bara växer på en.

The end of the f***ing world är serien för den som älskar mörk humor och har en svaghet för ungdomskärlek. De supportande karaktärerna är också briljanta som för storyn framåt samtidigt som man lär känna dem. Exempelvis följer man de jagande poliserna som även måste stå ut med att de legat med varandra, där en av dem fortfarande har känslor för den andra. En serie som både ger tårar i skratt och sorg samt lämnar en i stor frustration när den väl är slut. Enligt en artikel från NME är ingenting bestämt om det ska bli en säsong två, trots en positiv reaktion från Jessica Barden som spelar Alyssa som gärna fortsätter med serien.

Filip Magnusson

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.