Helgrecensionen – The Punisher på Netflix

The Punisher är den nyaste serien i Marvels serieuniversum. Vi tog en titt på det allra första avsnittet och fick oss ett intryck av huvudkaraktären Frank Castle – och vilket intryck. Inom loppet av avsnittet fyra första minuter har han ihjäl fyra personer. De två första kör han ihjäl med sin klassiska stora mini-van som de som följt honom känner igen väl tillsammans med hans svarta t-shirt med döskalle på. Den tredje skjuter han ihjäl på avstånd som påvisar hans förflutna i marinen. Den fjärde stryper han ihjäl på en toalett där man också får svaret på denna bärsärk, alla var inblandade i morden på hans fru och två barn. För att inte ge bort alltför mycket – han har ihjäl några fler tills avsnittet är slut.

Efter ett väldigt högklassiskt intro har tiden skjutits fram sex månader och Frank har gått underjord med hjälp av hans vän Curtis från tiden i militären. Hans nya liv är som byggnadsarbetare i New York där han träffar den nya kollegan Sonny Chavez som blir oturligt indragen i de andra byggjobbarnas skumaffärer. Vi får även stifta bekantskap med Dinah Madani, en ex-soldat som nu jobbar på Homeland Security. Hon får utstå skit från sin chef för att hon är kvinna som gör att hon direkt motsätter sig honom och går djupare på ett fall med sin nya partner Sam Stien. Ännu oklart om hon är en antagonist eller framtida vän efter bara ett avsnitt. Det glimtas dock på ett förflutet och intrycket som ges är att det finns en hämnd att ta ut på någon där denna någon kanske är Frank Castle. Vid första anblick kan serien ses med en gäsp då ännu en anti-hjälte tar plats i superhjältegenren som bara ger högspäckad action och inte mycket mer än så. Men bara under seriens första avsnitt behandlas problemet om hur upp soldater behandlas efter de kommit hem från krig i väldigt rörande scen där Frank träffar Curtis på ett möte för krigsveteraner. Man får även direkt sympatier med Franks trauma och förstår hans ilska i mångt och mycket tillsammans med hans hopplöshet. Avsnittet avslutas på ett väldigt spektakulärt sätt i att en långhårig skäggig man med glasögon gläds över att the Punisher har återvänt.

Man får ett väldigt bra intryck och introduktion på huvudpersonens karaktär och bakgrund. Det blir även en bra balans när avsnittet inte ger bort alltför mycket i både Dinah Madanis och Sonny Chavez förflutna som ger större begär att fortsätta titta. The Punisher är en hård jävel som man bara kan älska från första stund man ser honom. Serien ger intrycket av att Marvel fortsätter ge bra kvalité på sina superhjälteserier. Förhoppningsvis kan man få se en cameo från någon av medlemmarna i the Defenders. Vill man sträcktitta på någonting en kall vinterhelg som denna, kolla in The Punisher på Netflix.

Filip Magnusson

Kommentarer

Fler nyheter

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.

E-sporten på bättringsväg med långt kvar