Gå på julmarknad i december!

Nu är det december och dags att släppa lös julfirandet! Varför inte börja på en julmarknad? Bland brända mandlar, glögg och hemslöjd är det svårt att inte komma i julstämning. Här är listan på Jönköpingområdets bästa julmarknader.

Gammeldags jul på Tändsticksområdet
För tredje året i rad arrangeras en julmarknad på tändsticksområdet, men i år även med lite äldre inslag. Det blir en gammeldags julmarknad med sång, teater och dans tillsammans med Teaterstickorna. Det bjuds även på åktur i häst och vagn och polkagristillverkning.
Den 3 december kl 15-19

Julskyltning i City
Enligt tradition anordnas julskyltningen i Jönköping Centrum den första advent och fullständig julstämning utlovas. På gatorna spelas julmusik och vid Brostugan väntar Tomten. Passa även på att lyssna till årets Lucia med tärnor. Dessutom har butikerna öppet fram till kl 19 för att du ska kunna maxa julshoppandet.
Den 3 december kl 12 – 19.

Julmarknad i Huskvarna och Gammeljul i Smedbyn
Kombinera två juliga tillställningar på samma dag. Gå på traditionell julmarknad i Huskvarna där ni kan njuta av julskyltningen eller gå på pysselaktiviter i Rosengallerian. Passa även på att svänga förbi Smedbyn där det firas gammeljul i stugorna. Ät pepparkakor och drick glögg samtidigt som granen kläs.
Julmarknad i Huskvarna den 3 december kl 12-17.
Gammeljul i smedbyn den 3 december kl 14-18.

Jul på Munksjömagasin
Julmarknad i gamla industrilokaler vid Munksjön som tidigare tillhört Munksjö pappersbruk. Marknaden pågår i tre dagar under vilka du kan besöka olika utställare för att hitta mat till julbordet eller julklappar. Magasinet som uppfördes på 1800-talet hittar du på gångavstånd från Jönköping Centrum. Entré är 80 kr/pers, barn under 12 år är gratis i målsmans sällskap.
Den 8 december kl 11-20. Den 9 december kl 10 – 19. Den 10 december kl 10-17.

Julmarknad på Gården
På 4h gården Vissmålen arrangeras den årliga julmarknaden. Här finns djuren med och det bjuds på ponnyridning och åkturer med häst och vagn. Även uställare finns på plats och i det varma cafeét går det att köpa fika.
Den 9 december kl 16-19.

Gränna Julmarknad
Julmarknad i polkagrisstaden Gränna. Stadens gator och torg fylls med utställare och butikerna är julpyntade. Under marknaden bjuds det också på körsång, luciakröning och kanske finns det möjlighet att träffa självaste jultomten! Annars finns allt som hör julmarknader till som delikatesser, godsaker och hantverk.
Den 10 december kl 13-18.

Tomtelandet vid Tabergsgruvan
Här är det tomten som är i fokus. Köp fika, lotter och hantverk eller passa på att besöka tomtens verkstad. Självklart går det även bra att lämna in önskelistorna till Tomten.
Den 16 December kl 16-19.

Ellinor Lundgren

ellinormaria@hotmail.com

Kommentarer

Fler nyheter

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.

E-sporten på bättringsväg med långt kvar