Foto: Viktor Lindvall

Från snusbegär till song by song – kontrakt

Viktor Lindvall har, under artistnamnet Vince Wavy, nyligen både blivit signad på ett song by song- kontrakt under Gozzi Records och släppt singeln ”Killar gråter inte”. En låt om obesvarad kärlek som redan har fått över 20.000 spelningar. Målet är viral topp 50 på Spotify.

Viktor Lindvall är Medie- och kommunikationsstudent på JU och artist. Under alias Vince Wavy gör han svensk hiphop, och har nyligen både blivit signad på ett song by song – kontrakt och släppt singeln ”Killar gråter inte”.

Det hela började i gymnasiet. Den då nikotinberoende Viktor var hemma sjuk en dag, utan tillgång till snus. Ur snusbegäret föddes idén till en låt om just snus, mest på skämt. Låten spelades in, spreds bland kompisar i Göteborg och resten är som det sägs historia.

Viktor beskriver sitt sound som popinspirerad hip-hop. Att det är lite mjukare och mer melodiskt, med fokus på texter. Han inspireras av populärkulturen och självupplevda händelser.

– Jag är snabb på att skriva ned erfarenheter i mobilen och bygger sen låtar på den inspirationen. Också mycket från musik jag själv lyssnar på, som Oskar Linnros och Håkan Hellström, men med amerikanska influenser så att det inte blir samma sak.

Att det blev just svensk hip hop föll sig naturligt. Viktor har alltid tyckt om att skriva texter och uttrycka sig, men inte känt att sång är hans starka sida. På ”killar gråter inte” är det Elias Bolander aka Lone Loner som står för sången. Han och Viktor träffades på festivalen Peace& Love år 2011 och sågs därefter på en del hemmafester under gymnasietiden i Göteborg. Det dröjde dock sex år innan de började att göra musik ihop. Viktor hittade då Lone Loner på Soundcloud, tyckte det han gjorde var fett, bad honom komma förbi och lägga på sång på en låt och på den vägen är det.

Många tror att ”Killar gråter inte” handlar om att våga visa känslor. Att det är modigt att visa sig svag, speciellt som kille. Vilket delvis är sanning, men Viktor menar att finns det mer därtill.

-Den är skriven som en kärlekshistoria om obesvarad kärlek. Att du ger en person du tycker om allt, men känner hela tiden att du inte får något tillbaka, den andra tar en för givet. Att ni är så nära, fast ändå så långt bort ifrån varandra.

Låten ”Killar gråter inte” har släppts på ett song by song – kontrakt under skivbolaget Gozzi Records och hittills fått över 20.000 spelningar.  Viktor som artist är dock fortfarande osignad.

-Det känns jäkligt kul att folk tar min musik seriöst och tror på den! Men om jag släpper något efter så är det ”jag”. Det är skönt att det är flexibelt så att jag kan släppa saker independent och göra exakt som jag vill.

Viktors dröm är att starta ett eget musikkollektiv. Att ”stay independent” och tillsammans göra bra musik för dem själva, snarare än pengar.  Tills dess är målet att nå Viral topp 50 på Spotify med låten ”Killar gråter inte” och fortsätta att skapa musik.

-Jag ska bara fortsätta släppa singlar och promota dem. Försöka göra låtar med så många artister som möjligt och bli influerad själv. Synas på olika ställen och bara fortsätta att göra musik för mig själv. Det finns också planer på att spela live i sommar!

I början av mars släpps uppföljaren till ”Killar gråter inte”, en låt kallad ”Vrida och Vända”. Om även den handlar om obesvarad kärlek återstår att se.

 

Du kan lyssna på låten här:

 

 

Text: Emma Bratt

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.