Filmerna vi tar med oss från 2016

Ännu ett filmår har passerat! Hundratals berättelser har visats på vita duken och innan vi dyker in i 2017 års skapelser vill jag blicka tillbaka på guldklimparna från 2016. Så utan vidare introduktion: Här har ni mina 7 favoriter!

Bildkälla

Arrival

När filmen var slut var jag tvungen att påminna mig själv om att stänga munnen. En alien-film utan dess like, med en nytänkande synvinkel på vad det skulle innebära om jorden fick besök. Istället för det vanliga kriget mellan människor och utomjordingar utforskar filmen problemen och möjligheterna som skapas i kommunikation med främmande livsformer. En film med en intressant start, en bra mitten och ett fantastiskt slut.

Bildkälla

The Revenant

Filmen som ledde till Leonardo DiCaprios efterlängtade och välförtjänta Oscar. Hans karaktär lämnas i en fruktansvärt kall skog, efter att ha skadats i en björnattack så att hans sällskap bedömt honom som så gott som död. Envis och hämndlysten överlever han mot alla odds och kämpar sig tillbaka till civilisationen. Ett filmiskt mästerverk som lyckats skapa spänning trots att stora delar av filmen innehåller en ensam karaktär med begränsat antal repliker.

Bildkälla

The Conjuring 2

Utan tvekan bland det läskigaste jag sett. En skräckfilm som inte är beroende på jumpscares utan istället bygger på en ständigt obehaglig känsla, som får dig att inte våga lägga ner kudden. I uppföljaren får vi än en gång se Ed och Lorraine Warren hjälpa en familj med ett hemsökt hus. Långt ifrån en platt skräckfilm, som ständigt överraskar med ett ovanligt sätt att göra skräckfilm och dessutom har dolda meddelanden till tittarna som är vaksamma.

Bildkälla

Room

En känslofylld och vacker berättelse om en mamma och hennes son som fötts och levt sina fem första år ett skjul hos sin mammas kidnappare. I filmen får vi se hur Joy och Jack rymmer och hur pojken plötsligt får lära sig att världen är större än ett rum. Att han har morföräldrar, att det finns moln och himmel och att hundar är mjuka, eftersom Joy aldrig berättat att omvärlden fanns för att inte oroa sin son.

Bildkälla

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Många Harry Potter-fans har förmodligen redan sett filmen, men den har ändå klart gjort sig förtjänt att nämnas. I föregångaren till den kända historien får vi följa Newt Scamander i hans fartfyllda upptäcksresa under skrivandet av boken Fantastic Beasts and Where to Find Them. Filmen är full av färgstarka karaktärer, gulliga monster och J.K Rowlings välbekanta myskänsla.

Bildkälla

The Jungle Book

Inte alla nyproduktioner av klassiska sagor lyckas, men jag tycker att Djungelboken gjorde det. Även om handlingen är i stort sett densamma är filmen klart sevärd för dess fantastiskt välarbetade CGI, häftiga miljöer och älskvärda karaktärer.

Bildkälla

Hail, Ceasar!

Denna stjärnspäckade film utspelar sig I 50-talets Hollywood. Under inspelningen av en storslagen film om romarriket blir skådespelaren till rollen som Ceasar kidnappad och filmbolaget måste snabbt hitta en lösning på gisslandramat. En film med högt produktionsvärde, klockren humor och snygga musikalnummer. (Och snygga skådespelare…)

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.