Fem serier för höstens myskvällar

Med september har regn och rusk kommit till Jönköping. Varför inte passa på att ta en helg med typiskt höstmys? Gör en stor kopp te, kryp ner i soffan och låtsas att den där uppsatsen kan vänta någon timme medan du kollar in en av dessa serier. 

Bildkälla

1. Gilmore Girls: A year in the life
Vem kan motstå klassiken Gilmore Girls? I denna miniserie får vi se alla våra favoritkaraktärer igen när vi varje avsnitt får följa dem genom en av årets årstider. Högsta mysfaktor utlovas i med Lorelai och Rory! Se den på Netflix.

Bildkälla

2. Stranger Things
Lagom till Halloween kommer andra säsongen av Netflixs Stranger Things. Den hyllade sci fi och skräck serien återvänder till staden Hawkins. I den nya säsongen lurar ett mörker som hotar alla invånare och inte minst barnen utklädda till Ghostbusters. Den 27 oktober kan du bänka dig i soffan.

Bildkälla

3. Poldark
Serien utspelar sig i 1700-talets Cornwall, England. Det är ett klassiskt kostymdrama fyllt med kärleksintriger till bredden. Aiden Turner spelar Ross Poldark vars liv kantas av bekymmer med familjens gruva och inte minst med kärleken. Tre säsonger finns tillgängliga.

Bildkälla

4. Young Sheldon
Är du lika stort fan av Big Bang Theory som vi är? I den nya serien ”Young Sheldon” möter vi helt enkelt världens jobbigaste rumskamrat Sheldon Cooper som nioåring. Hur växer man upp som geni i en kristen, footballtokig småstadsfamilj i Texas? Premiär 25 september.

Bildkälla

5. Vår tid är nu
Listans svenska serie. Efter Downton Abbey kommer SVT:s Vår tid är nu. Serien börjar 1945 vid krigets slut. Förvänta dig kärlek, svek, konflikter och intriger; mycket av det goda helt enkelt. Kan ses på SVT från 2 oktober.

Ellinor Lundgren

ellinormaria@hotmail.com

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.