Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Bubbel, porträttmålning och goodiebags, när Spring Inspirations Theme Release Party gick av stapeln på Tegel. Temat för modeshowen i vår är Colourful Art!

Igår kväll hölls Theme Release Party för Spring Inspiration 2018. Platsen var Tegel matbar och galleri, och stämningen ”minglig”.  Det bjöds på bubbel, snittar och en generös goodiebag ifrån Spring Inspirations sponsorer.

Platsen var i sig passande, eftersom temat visade sig vara Colourful Art! Någon som hade gissat på det?

– Eftersom att Spring Inspiration ligger på vårkanten, kände vi att man behöver piggas upp efter en mörk, tråkig höst och vinter. Både Ottilia och jag är väldigt visuella av oss. Vi gillar verkligen färg och form – när allting är färgglatt och glatt, så det var lite så vi tänkte när vi valde temat, berättar Jennifer Alfredsson, ena parten i projektledarduon för Spring Inspiration.

-Ja, vi båda kom in på ”Art” ganska direkt. Vi ville ha det som tema, men kände att det var väldigt brett – vilket är bra, samtidigt som ville nischa det lite grann och kom då fram till Colourful Art, flikar Ottilia Clewåker in, andra parten i projektledarduon.

 

Under början av kvällen gavs hintar kring temat. Bland annat hölls det en tävling, där alla fick till uppgift att måla ett porträtt. Faktumet att festen tog plats i ett galleri säger ju också en del.  Kanske klurade någon ut temat på dessa ledtrådar? Det gjorde inte jag. Vid åttatiden drog en projektor igång och det alla hade väntat på var då nära – att temat skulle släppas på riktigt! Några sekvenser senare kom avslöjandet, temat för Spring Inspiration 2018 blev alltså Colourful Art!

 

 

Senare under kvällen gavs det återigen möjlighet att visa upp sin konstnärliga talang, canvas och färg ställdes fram och sen var det fritt fram att måla.

 

Hur Colourful Art kommer att appliceras på modeshowen i vår återstår att se, men lite aningar har projektledarna redan:

-Vi kommer att jobba mycket med hår och smink! Sen är det vårt designteam som är kreativa med vår egen kollektion, hur de väljer att tolka temat är upp till dem. Men det kommer att bli en del deco, berättar Ottilia.

-Konst är ju väldigt subjektivt, det kan uppfattas hur som helst. Det var lite så vi ville ha det med temat. Att det inte ska vara något som är enformigt, utan faktiskt går att tolka på flera sätt. Det kommer bli mycket ljud, ljus och väldigt visuellt, säger Jennifer.

 

 

Text: Emma Bratt 

Foto: Ellinor Lundgren 

Kommentarer

Fler nyheter

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.

E-sporten på bättringsväg med långt kvar