Eufori och värme när Kent säger farväl

Det är en blandad åldersskara som tagit sig till Vida arena i Växjö denna lördagskväll. En lördagskväll som de alla förväntar sig ska vara fylld med sorg. Men som istället blir en käftsmäll av värme och eufori.

Jag tar tillbaka allt jag tidigare sagt om att Veronica Maggio var den mest punktliga artisten jag varit med om. Den stora digitala klocka som syns på scen räknar ner minut för minut till konsertstart. I samma sekund som klockan slår noll intar Kent den fullsatta hockeyarenan med låten 999. Kylan från det underliggande isgolvet må ligga som ett täcke över publiken. Men den värme bandet ger ifrån sig får majoriteten att ta av sig jackorna.

Att mellansnack inte är Jocke Bergs grej är känt. Men det behövs inget mellansnack. Ingen förklaring till setlisten. Ingen förklaring till att detta är bandets avskedsturné och en av de sista konserterna. Euforin som publiken andas in säger allt.

Bandet är inte det som flyger runt på scen med vilt scenspråk. De stora videoskärmarna bakom scen visar inte Jocke Berg och de andra medlemmarnas ansikte. Det behövs inte heller. Vi vet hur dem ser ut. Istället visar de en rad visuella effekter och genialiska filmer. Det är stegrande hästar, spöklika barn, vita tigrar, dansande zombieliknande kvinnor och element som vatten och eld. Du får nästan svårt att slita blicken och fokusera på bandet. Det är såhär en konsert år 2016 ska se ut.

Det sägs att man ska sluta när man är på topp. Något som stämmer in även på Sveriges förmodligen bästa liveband. Det låter precis som på skiva, fast tusen gånger mäktigare. Den kvinnliga trion som står för körandet ska ha en stor eloge. De tar nämligen låtarna till en helt annan nivå.

Det som jag själv trodde skulle bli sorgens kväll. En kväll där var och en i publiken sakta får se bandet gå ner i graven, blev istället värmens kväll. Det känns inte sorgligt. Det finns ingen sorg varken hos bandmedlemmarna eller publiken. Bara värme. Ett fint avslut.

Men Kent kommer alltid att finnas med på våra spellistor. Vi kommer alltid att sjunga ”utan dina andetag” på bröllop. Kommer alltid att dansa till Musik non stop. Då, som nu, för alltid.

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.