Eufori och värme när Kent säger farväl

Det är en blandad åldersskara som tagit sig till Vida arena i Växjö denna lördagskväll. En lördagskväll som de alla förväntar sig ska vara fylld med sorg. Men som istället blir en käftsmäll av värme och eufori.

Jag tar tillbaka allt jag tidigare sagt om att Veronica Maggio var den mest punktliga artisten jag varit med om. Den stora digitala klocka som syns på scen räknar ner minut för minut till konsertstart. I samma sekund som klockan slår noll intar Kent den fullsatta hockeyarenan med låten 999. Kylan från det underliggande isgolvet må ligga som ett täcke över publiken. Men den värme bandet ger ifrån sig får majoriteten att ta av sig jackorna.

Att mellansnack inte är Jocke Bergs grej är känt. Men det behövs inget mellansnack. Ingen förklaring till setlisten. Ingen förklaring till att detta är bandets avskedsturné och en av de sista konserterna. Euforin som publiken andas in säger allt.

Bandet är inte det som flyger runt på scen med vilt scenspråk. De stora videoskärmarna bakom scen visar inte Jocke Berg och de andra medlemmarnas ansikte. Det behövs inte heller. Vi vet hur dem ser ut. Istället visar de en rad visuella effekter och genialiska filmer. Det är stegrande hästar, spöklika barn, vita tigrar, dansande zombieliknande kvinnor och element som vatten och eld. Du får nästan svårt att slita blicken och fokusera på bandet. Det är såhär en konsert år 2016 ska se ut.

Det sägs att man ska sluta när man är på topp. Något som stämmer in även på Sveriges förmodligen bästa liveband. Det låter precis som på skiva, fast tusen gånger mäktigare. Den kvinnliga trion som står för körandet ska ha en stor eloge. De tar nämligen låtarna till en helt annan nivå.

Det som jag själv trodde skulle bli sorgens kväll. En kväll där var och en i publiken sakta får se bandet gå ner i graven, blev istället värmens kväll. Det känns inte sorgligt. Det finns ingen sorg varken hos bandmedlemmarna eller publiken. Bara värme. Ett fint avslut.

Men Kent kommer alltid att finnas med på våra spellistor. Vi kommer alltid att sjunga ”utan dina andetag” på bröllop. Kommer alltid att dansa till Musik non stop. Då, som nu, för alltid.

Kommentarer

Fler nyheter

Jönköping största tenta- och halloweenfest

pilLit och OPA bjuder in till en storartad halloweenfest på söndag!

Vad händer i veckan? | 42

pilVi ser till att du inte missar något i veckan!
Kollektivets nya projektledare

Välkomna hem till Kollektivet!

pilPå fredag slår Kollektivet upp portarna för årets minnesvärda premiärkväll! Festkonceptets nya projektledare berättar om sina planer och förväntningar inför året.
Student Life Fair

Studentlivsmässan med något för alla!

pilIgår tog den årliga Student Life Fair plats i Campus Arena. Massa studenter, gamla som nya, passade på att mingla med skolans föreningar.

Insparken – en överlevnadsguide

pilInsparken är en av de roligaste veckorna på året. Här är mina tips för att få den ultimata insparksveckan, utan att behöva återhämta sig i en månad efteråt.

Vad är väl en modeshow på Spira?

pilVi var på Spring Inspiration - och det var helt fantastiskt!
Husqvarna AB på besök hos JU Solar Team

Storföretaget Husqvarna satsar på JU Solar Team

pilJU Solar Team gör stora framsteg med bilbygget och med ett av Sveriges största aktiebolag som sponsor.

Hon är den nya chefredaktören för Studenten JKPG

pilDet är nu dags för ett generationsskifte. Här är Studenten JKPG:s nya chefredaktör.

”Jag gillar när texterna är som filmer och man kan kliva in i en värld”

pilTomas Andersson Wij besökte Kultur på Kampus. Ikväll spelar han för fullsatta stolar på Jönköping teater.

Älskar du kaffe? Missa inte kaffefesten på Spira

pilJust nu tävlar Sveriges bästa på kaffe om platser i VM-laget. Skynda till Spira och passa på att provsmaka!

En vecka – 13 konstnärer

pilJust nu är affärer i city fyllda med konstverk av lokala konstnärer. En vecka för den som gillar konst eller vill tävla om fina priser.

”Jag försöker hitta personer som min mormor skulle reagera på”

pilSpring inspiration fick hjälp av modellagenturen MIKA i urvalet av modeller

Kollektivet kickar loss våren med Skam-quiz

pilPå fredag drar Kollektivet igång igen och de kickar igång våren med ett skam-quiz!
Temabild: träning

Nytt år – nya möjligheter

pilNytt år, nya löften! Här får du tipsen som får dig att hålla dem.

Justice levde upp till förväntningarna

pil"Vårt LoL-lag visade på hög skicklighet och fantastik lagkemi"