Jimmi Kjellberg

Ett levande campus under insparken 2017

Med 500 faddrar, tre IQ projekt och en Insparksfestival har förberedelserna pågått i flera månader. Studentkårens Projektansvarige Jimmi Kjellberg berättar om visionen för insparken 2017.

Varje dag sedan februari har Jimmi Kjellberg arbetat med planeringen inför årets inspark. Det krävs att många arbetar tillsammans för att kunna genomföra insparken och Jimmi får bland annat stöd av studentkåren, Sexmästerierna och andra anställda på Jönköping University för att projektet ska kunna genomföras.

– Alla människor på hela JU, från studenter till personal till vaktmästeri påverkas av insparken, berättar Jimmi. Även skolans integrationskoordinator har jobbat mycket med eventen för de nya internationella och svenska studenterna.

Fokuset för årets inspark har legat på att skapa ett levande Campus med liv, rörelse och musik där studenter kan känna att det är ett enat campus. Ett steg i den riktningen är till exempel loungetälten som under insparkens dagar står uppställda utanför Studenternas hus. Där serveras popcorn och iste och det går även att träffa Studentkårens samarbetspartners.

Som tidigare år fortsätter även Studentkåren att jobba med olika IQ Projekt. Företaget IQ arbetar för att skapa en mer hållbar inställning till alkohol genom bland annat kunskap och engagemang. Insparkens IQ projekt för i år är att det delas ut gratis iste och att det finns vattendunkar tillgängliga under de ofta långa dagarna. Det tredje projektet sker på lördag under insparksfestivalen då JLN, Jönköpings nykterhetsförbund, kommer att finnas på plats för att förse studenter med alkoholfria drinkar, även dem ges ut gratis.

– Vi jobbar mycket med att forma en kultur på campus där det ska kännas att vi gör det här tillsammans och för att människor ska ha kul, säger Jimmi. Därför ska det alltid vara studentens välmående som är i fokus, det är det absolut viktigaste.

En sluss in till livet på högskolan
För just studenterna hoppas Jimmi att insparken ska kännas som en sluss in till livet på högskolan. Skolan och studierna är grunden till varför studenterna befinner sig på campus, men runt omkring finns det sociala livet som är minst lika viktigt för att skapa en bra helhet under studietiden.

– Alla konstiga scenarier man bygger upp om vad som ska hända när man flyttar till en ny stad, när man börjar plugga och börjar vuxenlivet. Under insparken ska allt det här bara falla på plats och efter dessa två veckor hoppas jag det ska kännas att man gjort rätt val.

Till alla de nya studenterna som nu får sina två veckors första smakprov på studentlivet i Jönköping, är tipset att inte stressa och att ta det lugnt; det mesta löser sig.

– Det säger jag även till faddrarna eller till de som är insparksansvariga, avslutar Jimmi. Ta det lugnt och passa på att ha kul under insparken, man är bara ny student här en gång.

Ellinor Lundgren

ellinormaria@hotmail.com

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.