Jimmi Kjellberg

Ett levande campus under insparken 2017

Med 500 faddrar, tre IQ projekt och en Insparksfestival har förberedelserna pågått i flera månader. Studentkårens Projektansvarige Jimmi Kjellberg berättar om visionen för insparken 2017.

Varje dag sedan februari har Jimmi Kjellberg arbetat med planeringen inför årets inspark. Det krävs att många arbetar tillsammans för att kunna genomföra insparken och Jimmi får bland annat stöd av studentkåren, Sexmästerierna och andra anställda på Jönköping University för att projektet ska kunna genomföras.

– Alla människor på hela JU, från studenter till personal till vaktmästeri påverkas av insparken, berättar Jimmi. Även skolans integrationskoordinator har jobbat mycket med eventen för de nya internationella och svenska studenterna.

Fokuset för årets inspark har legat på att skapa ett levande Campus med liv, rörelse och musik där studenter kan känna att det är ett enat campus. Ett steg i den riktningen är till exempel loungetälten som under insparkens dagar står uppställda utanför Studenternas hus. Där serveras popcorn och iste och det går även att träffa Studentkårens samarbetspartners.

Som tidigare år fortsätter även Studentkåren att jobba med olika IQ Projekt. Företaget IQ arbetar för att skapa en mer hållbar inställning till alkohol genom bland annat kunskap och engagemang. Insparkens IQ projekt för i år är att det delas ut gratis iste och att det finns vattendunkar tillgängliga under de ofta långa dagarna. Det tredje projektet sker på lördag under insparksfestivalen då JLN, Jönköpings nykterhetsförbund, kommer att finnas på plats för att förse studenter med alkoholfria drinkar, även dem ges ut gratis.

– Vi jobbar mycket med att forma en kultur på campus där det ska kännas att vi gör det här tillsammans och för att människor ska ha kul, säger Jimmi. Därför ska det alltid vara studentens välmående som är i fokus, det är det absolut viktigaste.

En sluss in till livet på högskolan
För just studenterna hoppas Jimmi att insparken ska kännas som en sluss in till livet på högskolan. Skolan och studierna är grunden till varför studenterna befinner sig på campus, men runt omkring finns det sociala livet som är minst lika viktigt för att skapa en bra helhet under studietiden.

– Alla konstiga scenarier man bygger upp om vad som ska hända när man flyttar till en ny stad, när man börjar plugga och börjar vuxenlivet. Under insparken ska allt det här bara falla på plats och efter dessa två veckor hoppas jag det ska kännas att man gjort rätt val.

Till alla de nya studenterna som nu får sina två veckors första smakprov på studentlivet i Jönköping, är tipset att inte stressa och att ta det lugnt; det mesta löser sig.

– Det säger jag även till faddrarna eller till de som är insparksansvariga, avslutar Jimmi. Ta det lugnt och passa på att ha kul under insparken, man är bara ny student här en gång.

Ellinor Lundgren

ellinormaria@hotmail.com

Kommentarer

Fler nyheter

Kollektivets nya projektledare

Välkomna hem till Kollektivet!

pilPå fredag slår Kollektivet upp portarna för årets minnesvärda premiärkväll! Festkonceptets nya projektledare berättar om sina planer och förväntningar inför året.
Student Life Fair

Studentlivsmässan med något för alla!

pilIgår tog den årliga Student Life Fair plats i Campus Arena. Massa studenter, gamla som nya, passade på att mingla med skolans föreningar.

Insparken – en överlevnadsguide

pilInsparken är en av de roligaste veckorna på året. Här är mina tips för att få den ultimata insparksveckan, utan att behöva återhämta sig i en månad efteråt.

Vad är väl en modeshow på Spira?

pilVi var på Spring Inspiration - och det var helt fantastiskt!
Husqvarna AB på besök hos JU Solar Team

Storföretaget Husqvarna satsar på JU Solar Team

pilJU Solar Team gör stora framsteg med bilbygget och med ett av Sveriges största aktiebolag som sponsor.

Hon är den nya chefredaktören för Studenten JKPG

pilDet är nu dags för ett generationsskifte. Här är Studenten JKPG:s nya chefredaktör.

”Jag gillar när texterna är som filmer och man kan kliva in i en värld”

pilTomas Andersson Wij besökte Kultur på Kampus. Ikväll spelar han för fullsatta stolar på Jönköping teater.

Älskar du kaffe? Missa inte kaffefesten på Spira

pilJust nu tävlar Sveriges bästa på kaffe om platser i VM-laget. Skynda till Spira och passa på att provsmaka!

En vecka – 13 konstnärer

pilJust nu är affärer i city fyllda med konstverk av lokala konstnärer. En vecka för den som gillar konst eller vill tävla om fina priser.

”Jag försöker hitta personer som min mormor skulle reagera på”

pilSpring inspiration fick hjälp av modellagenturen MIKA i urvalet av modeller

Kollektivet kickar loss våren med Skam-quiz

pilPå fredag drar Kollektivet igång igen och de kickar igång våren med ett skam-quiz!
Temabild: träning

Nytt år – nya möjligheter

pilNytt år, nya löften! Här får du tipsen som får dig att hålla dem.

Justice levde upp till förväntningarna

pil"Vårt LoL-lag visade på hög skicklighet och fantastik lagkemi"

Dublin – staden alla återvänder till

pilAtmosfären över staden ger dig rysningar.
Café Hälsokällan

Hälsokällan – naturligt god mat

pil"Det är många som har fördommar mot nyttig och naturlig mat"