Inne på Mackmakeriet hittas tavlor av Ren Segrarinna.

En vecka – 13 konstnärer

Just nu är Konstveckan i city i full gång. Affärerna längs med Smedjegatan har fyllts med alster av lokala konstnärer. På lördag avslutas veckan med ett stort event. En vecka för den som gillar konst eller vill tävla om fina priser.

I lördags drog konstveckan i city igång. Tretton butiker i Östra centrum samarbetar med varsin lokal kreatör som visar upp sin konst i lokalen. Alla konstverk är dessutom till salu. Medan du beundrar tavlorna kan du också passa på att gå tipspromenad, med ett lockande pris på ett shoppingkort laddat med 2000kr. Varje affär har varsin fråga, med start hos Apotek Hjärtat.

Som final på Konstveckan i city anordnas ”Art as a part 2”, efter succén 2015. Under eventet säljer 60 konstnärer, fotografer och skulptörer från regionen sin konst. På Jönköping citys facebook-sida kan man just nu tävla om presentkort att spendera på konst. Som pricken över i:t går pengarna som tjänas in under dagen till förmån för utsatta barn och familjer på flykt i Syrien och Libanon.

Längs med gatan skapades en mysig atmosfär med vackra alster i skyltfönstren. På tipspromenaden misslyckades vi på StudentenJKPG och gav upp, men det var ändå trevligt med promenad i solskenet. Hoppas det går bättre för er!

Smedjegatans skyltfönster är fyllda med vackra konstverk.

Emma Jakobsson

emja@live.se

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.