En magiskt nördig podcast

Är du Harry Potter-älskare och kan aldrig få nog av J.K. Rowlings magiska värld? Då kan det här bli din nya favorit-podcast.

För något år sedan hittade jag av en slump en underbar podcast, som jag sedan dess inte kunnat sluta lyssna på. Harry Potter and the Sacred Text drivs av Vanessa och Caspar, två extremt inlästa Harry Potter-entusiaster som läser och analyserar böckerna lika djupt som heliga, religiösa texter. Deras kärlek för historien, lättsamma humor och härliga personligheter gör det till en charmig podcast att lyssna på.

Varje avsnitt handlar om ett kapitel i boken och inleds med en tävling i vem av dem som kan sammanfatta kapitlet bäst på 30 sekunder. Så även om det var ett par år sen du läste boken senast, hänger du med i diskussionen. Vanessa och Caspar djupanalyserar sedan detaljer av händelserna som i alla fall jag sällan lagt märke till innan. I slutet av avsnitten lånar de en anlaysmetod från en religion, för att förstå vad Harry Potter kan lära oss om livet. En historia som Harrys analyseras i oändlighet och jag ser fram emot till att höra vad de kommer fram till i de senare böckerna när allt knyts ihop.

Ett väldigt spännande sätt att uppleva historierna en gång till, om inte sju böcker och åtta filmer var nog för dig. Harry Potter and the Sacred Text är nu inne på sin fjärde säsong, alltså även fjärde boken, så det finns massor att lyssna ikapp på. Med avsnitt på mellan 20 och 50 minuter är den perfekt för bussturen in till högskolan.

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.