Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

När den sista Harry Potter-filmen släpptes 2011 trodde nog de flesta fansen att äventyret var över. Men sedan dess har ett flertal andra upplevelser tillkommit. Nya böcker, en teateruppsättning, nya filmer, hemsidor, äventyrsparker och nu: Harry Potter – Hogwarts Mystery.

För alla Potter-fans finns det nu en ny magisk upplevelse ute och denna gång i form av en app. Ett nytt spel där du som spelar skapar din egna profil och åker iväg på ditt helt egna Hogwarts-äventyr. Det som gör spelet extra spännande är att du hela tiden gör olika val som kommer att forma ditt äventyr och skilja det från dina vänners. Längs vägen kommer du som elev att bli tilldelat ett elevhem, träffa nya vänner, få din helt egen stav från Ollivanders, lära dig att flyga men också, precis som Harry, skaffa ovänner. Det gäller att hänga med i svängarna och vara beredd att använda inlärda trollformlers, fly från magiska varelser eller stå upp för dina vänner.

 

Harry Potter: Hogwarts Mystery är ett gratisspel som går att ladda ner på din mobil eller surfplatta. Spelet är intressant för att det är du som spelar som bestämmer hur ditt liv på Hogwarts kommer att se ut. Dessutom är det roligt att alla lärare och elever säger ditt namn, precis som att du faktiskt är en riktig trollkarl eller häxa. Det som är mindre roligt är att du måste vänta på att få mer liv. För att klara olika utmaningar krävs det att du samlat på dig liv, som nästan bara går att få tag på genom att du väntar. Men det är värt att vänta på sin dröm (och som jag antar att de flesta fansen också tycker), att få vara en elev på världen bästa skola: Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.

 

Maja Ottosson 

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.