Bloggbild

Vilka är studenterna på vift?

En av de många möjligheterna man får genom att studera på JU är möjligheten till utlandsstudier. Något flera av oss skribenter på Studenten JKPG tar vara på. Av den anledningen befinner vi nu oss utspridda över jordklotet och testar på livet som utbytesstudenter.

Spännande, eller hur? Vi lever i alla fall i tron om att ni läsare tycker det, och vill följa hur det går för oss på våra äventyr. Därför kommer vi tillsammans driva den här bloggen under de närmsta månaderna.

Vilka är då ’vi’ egentligen?

Jo, vi är ett gäng MKV-studenter som heter Ida Karlsson, Sara Bonds, Elin Öhlund och Johanna Jingnäs. Vi kommer alla introducera oss lite djupare och berätta vart i världen vi spenderar vår fjärde termin.

Först ut att göra det är jag, Ida Karlsson. Detta inlägg sitter jag och skriver i mitt lilla studentrum i Kanada. Jag är i Windsor, en stad lite större Jönköping, som ligger i provinsen Ontario precis på gränsen till USA.

Är det kallt? Finns det isbjörnar? Nja, när jag kom hit visade termometern -25°, men nu har det stigit till det aningen behagligare -5°. Faktum är att jag faktiskt åkt söderut, långt söderut. Windsor är Kanadas sydligaste stad och ligger, tro det eller ej, på samma breddgrad som Rom.

Här kommer jag spendera mina närmsta fyra månader, läsa lite olika kurser och praktisera på universitetets ”Public Affairs and Communications” kontor. Så hett tips, in och följ UWindsor på Snap, Insta, Facebook, you name it, så kanske ni får se en glimt av mig då och då.

Snart checkar jag in här igen och berättar lite mer om hur livet i Kanada är, till dess, ha de bäst!