Bloggbild

Old Town & Oak Street Beach

Jag hade nog aldrig kunnat tänka mig att det skulle finnas en strand några stenkast bort från Downtown Chicago. Det är nog självklart för de flesta då Chicago ligger precis vid kanten av Lake Michigan, men jag har nog alltid tänkt på Chicago som en vinterstad där det är kallt och blåsigt, och en strand passar helt enkelt inte in i den bilden.

Förra helgen var det solsken och en klar blå himmel. Det var dock kallt och blåsigt men som alltid vill man ta vara på vädret. Vi tog tåget ner till stationen Sedgwick och därifrån promenerade vi till ett område som heter Old Town. Här finns några av Chicagos äldsta hus som många är viktorianska radhus, med andra ord väldigt pittoreska och vackra.

Vi promenerade längs en gata med små affärer och restauranger tills vi kom downtown efter ca 30 minuter. Efter lite letande hittade vi även fram till Oak Street Beach – stranden som var väldigt fin men det var även otroligt blåsigt. Så vi stannade ett litet tag och passade på att ta bilder. Från stranden har man en häftig vy över skyskraporna och till exempel John Hancock Center.

Sedan bar det av hem igen men innan dess så stannade vi och åt middag på en italiensk restaurang i Old Town som heter Orsos Restaurant. Maten var fantastisk men har inte riktigt fått grepp om det här med dricks än…