Bloggbild

Midterm, spring break och allt vad det innebär

Tiden bara springer iväg! Tänk, två månader har snart passerat och därmed är jag halvvägs igenom mitt kanadensiska äventyr.

De senaste veckorna har varit minst sagt intensiva. Precis som i en klassisk college-film karaktäriseras ”halv-tid” av midterms och följs av ett välförtjänt spring break.

Att gå från att på MKV läsa en kurs i taget och ärligt talat ha det rätt chill till att plötsligt tenta av fyra kurser på en vecka var en omställning som heter duga.

Mitt lilla korridorsrum fylldes av anteckningsblock och väggarna täcktes av kom-ihåg-lappar. Rätt många koppar kaffe och fyra tentor senare packade jag ryggsäcken och hoppade in en taxi till flygplatsen.

Tillsammans med två andra utbytesstudenter från Nederländerna och England anlände jag förväntansfullt till Windsor Airport i hopp om att inom några timmar lämna snön och kylan bakom oss och landa på soliga Kuba.

Trodde vi ja.

Extrem dimma, flygplanshaveri och kabinpersonalens timschema satte stopp för den planen och resulterade i stället i en lång väntan på universums tråkigaste flygplats.

Efter en natt med några tveksamma timmars sömn på en hård barbänk lyfte vi dock äntligen mot Kuba, 18 timmar försenade.

Alla sura miner bytes ut mot ett stort leende när vi steg ut från flygplatsen och möttes av 29 grader, strålande sol och vajande palmer. Första stoppet blev Havanna (oh-na-na).

En stad som bjöd på allt från billiga mojitos, ofrivilligt salsadansande, till fantastisk arkitektur och kultur. Självklart passade vi även på att se staden från baksätet på en ikonisk 50-tals Chevrolet.

Därefter bytte vi ut storstadspulsen till en dagstripp till den UNESCO-märkta dalen Viñales.

En upplevelse som enklast beskrivs med ordet: WOW. Först på schemat stod en grottvandring som följdes av en tobaksodling. Efter att få ha följt varje steg i processen från tobaksplanta till färdig cigarr slog vi oss ned och vart bjudna på en klassisk Monte Carlo cigarr.

Sedan hoppade vi upp på hästryggen och blev förda till en bar mitt ute i bushen där både kaffe och rom väntade på oss. Som den kaffeberoende svensk jag är var detta himmelriket. Kanadas kaffe har mycket att önska, men Kuba levererade!

Som pricken över i:t avslutade vi vår semestervecka i Varadero. Där lyckades vi äntligen få tag på vårt flygbolag som kompenserade den ”lilla” förseningen med en katamarantur som inkluderade såväl pussar från delfiner till ananasdrinkar.

Även om jag aldrig hade trott det när det hände kan jag nu säga att det var helt klart värt en natt på flygplatsen. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur?

Men alla sagor har sitt slut och vips är jag tillbaka i verkligheten i Windsor igen. Midtermsen må vara över men nu kommer nästa etapp av essays. Hurra!

Resfebern är dock ett faktum, men som tur är dröjer det inte mer än två veckor innan jag är på ett plan igen. Denna gången norrut.

Så till alla er som nu fått era antagningsbesked i intapps. GRATTIS! Vart ni än ska så kommer ni ha det fantastiskt, och för att låta lite klyschig: världen ligger för era fötter!

// Ida (University of Windsor, Kanada)