Bloggbild

Lincoln Park Zoo

En sevärdhet som jag hade hört mycket om innan jag kom till Chicago var Lincoln Park Zoo. Det var mestadels för att det är gratis och för att det ligger nära downtown Chicago. För oss studenter tror jag det räcker att man säger att det är gratis så blir det intressant.

Så under söndagen åkte jag och några andra från skolan ner med tågets bruna linje till Lincoln park. Förutom att djurparken finns där, är det även en stor park med strandpromenad som säkert är väldigt fin under sommaren. Själva djurparken är relativt stor för att ligga så centralt. Det fanns även många olika djur och det var spännande att strosa runt där och få se allting. Djuren såg ut att må bra och parken var välskött! Sedan går det alltid att diskutera djurparker och jag tyckte att inhägnaderna var lite väl små i vissa fall.

Vi spenderade några timmar i parken och hann med att se nästan allting. Det som var häftigast att se var gorillor och giraffer. Sedan hade de ett gäng ursöta surrikater också. Jag tycker att Licoln Park zoo är väl värt ett besök om du är i Chicago och förhoppningsvis så kan jag åka hit igen när det har blivit lite varmare väder.

Det var även väldigt smidigt att åka till djurparken från skolan med tåget. Chicagos tågsystem kallas för The loop eller bara The L. Det är väldigt enkelt att åka med och inte allt för dyrt heller, en biljett (en väg) kostar 3 dollar. Det är även perfekt att den bruna linjen går hela vägen till skolan så att man bara kan sätta sig på tåget och åka hela vägen in till Chicago.

Nu väntar en vecka med skolarbete och så får jag se fram emot nästa helg istället!