Bloggbild

”I’m going on an adventure!”

Det var precis vad Bilbo Baggins ropade innan han med snabba steg lämnade trygga, välkända Fylke bakom sig. Jag kan inte direkt påstå att jag kände samma engagemang dagarna innan jag själv gav mig iväg på mitt egna äventyr. Vid den tidpunkten skulle jag snarare beskrivit mig själv som emotionellt instabil då jag ena stunden studsade runt av glädje för att i nästa kura ihop mig till en boll av nervositet. Överdrivet? Javisst, but you get the picture.

Vad är då jag för en person som använder mig av liknelser från Hobbit och inte riktigt verkar veta vad jag tycker eller tänker? Well, låt mig presentera mig själv. Mitt namn är Bonds, Sara Bonds och jag befinner mig just nu i Canterbury i sydöstra Storbritannien. Har du aldrig hört talas om stället innan?
Lugn, inte jag heller.

Butchards Lane – Mysigaste gatan i Canterbury

För den som undrar så är Canterbury inte helt olik Jönköping och det finns ett stort utbud av pubar, restauranger och caféer. Staden kryllar av studenter tack vare de två universiteten University of Kent och Canterbury Christ Church University vilket gör att det finns et rikt studentliv och massa förmåner för oss studenter, YES! Historia är även en stor del av Canterbury och med kända byggnader som Canterbury Cathedral och St. Augustine bara väntar man på att springa in i Harry Potter.

Ifall det är lite oklart så pluggar jag på Canterbury Christ Church University och som den brittiska student jag nu är spenderar jag kvällarna på puben, dricker farliga mängder afternoon tea och följer Premier League slaviskt. Inte riktigt. Livet som brittisk student är lite mer annorlunda än så och innebär snarare hel del mer plugg än man är van vid (hejhejhallå chillKV). Istället för puben hänger jag på caféer, dricker farliga mängder kaffe och försöker ta in det faktum att jag faktiskt är i Storbritannien.

En paus i plugget? Då är närmaste café ett måste!

Eftersom jag inte hunnit vara här mer än tre veckor går mycket av tiden och energin åt till att anpassa sig, men jag lovar att till nästa gång jag checkar in har jag lite mer att dela med mig av.

Så till dess,
Cheers!

Att strosa runt i Canterbury Cathedral är som att strosa runt i korridorerna på Hogwartz – magiskt!