Bloggbild

Art Institute of Chicago

Campus på North Park University är som en egen liten värld, och det är lätt att snöa in sig på pluggandet. Trots att studierna är viktiga så åkte inte jag iväg på utbyte för att bara studera, utan upplevelserna utanför skolan är minst lika viktiga! Därför är det bra att kunna utnyttja att jag faktiskt befinner mig i en storstad med hur mycket upplevelser som helst.

Art Institute of Chicago är ett konstmuseum med flera olika samlingar av olika typer av konst. De har tavlor från flera kända konstnärer som till exempel Picasso, Monet och Renoir. Egentligen brukar jag inte vara väldigt mycket för konst men just det här museumet tyckte jag om. För det första är det otroligt stort med väldigt mycket att titta på och sedan får det ett plus för att det vissa dagar är gratis för boende i Illinois. Universitets studentid räckte bra som bevis för det.

Vi åkte dit under torsdagseftermiddagen och jag kände att det var skönt att få komma bort från skolan ett tag och göra något annat. Sen är det inte mycket som slår att se downtown Chicago i mörkret med alla upplysta fönster heller.

Vi spenderade lite under två timmar på museumet. När vi sedan skulle åka med tåget hem var det isande kallt ute och jag ångrade bittert att jag inte tagit på mig långkalsonger eller tagit med vantar! På tågstationerna finns det dock värmelampor, så där under står vi hopkurade och försöker hålla värmen. Ett litet tips till JLT  inför nästkommande vinter kanske?